ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 sept. 2013

Cupcakes "Leul curajos"

De curand Bucataresele Vesele m-au invitat sa sustin alaturi de ele Asociatia Little People Romania si minunatii ei temerari si am dat curs invitatiei cu mare drag.
"Asociatia Little People Romania ofera zilnic speranta si profesionalism copiilor si tinerilor afectați de cancer prin activitati educative si programe terapeutice, transformand astfel, experienta bolii si a spitalizarii intr-o aventura cu povesti si cu personaje curajoase. Asociatia Little People a format Clubul Temerarii, una dintre cele mai mari si active comunitati de tineri supravietuitori de cancer din Europa, cu scopul de a fi inspiratia si incurajarea celor care se afla sub tratament."
 Dragilor, va invit si pe voi sa va alaturati acestui proiect si sa pregatiti, in semn de sustinere, desertul invingatorului. Puteti recrea reteta sau schimba forma de prezentare, e nevoie  sa pastrati doar simbolul leului curajos si culoarea galbena.
Astept fotografiile voastre pe mail la adresa: office@caietulcuretete.com pana in data 1 octombrie. Bucataresele Vesele vor strange toate fotografiile
in data de 2 octombrie –Ziua Invingatorului, si le vor trimite viitorilor temerari in semn de incurajare si sustinere!


 



Ingrediente:

pentru cupcakes:

150 gr unt
2 oua
150 gr zahar
200 gr faina
50 ml lapte
1 lingurita praf copt

pentru sirop:

100 ml apa
4 linguri zahar brun

pentru crema mascarpone:

250 gr mascarpone
200 ml frisca lichida
1 lingurita tumeric (sau colorant galben)
1 plic capucino caramel
100 gr zahar pudra

Mod de preparare:

Frecam untul cu zaharul pana compozitia devine spumoasa. Adaugam ouale si le incorporam. Punem laptele si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam compozitia. Punem hartiutele in forma speciala, apoi punem in fiecare cate o lingura de aluat, astfel incat se umplem cam pe trei sferturi hartiutele.



Dam la cuptor pana se rumenesc. Preparam un sirop din apa si zahar brun si turnam deasupra fiecaruia cate o lingura de sirop. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Pentru sirop puteti folosi zahar normal, eu l-am preferat pe cel brun fiindca da un gust deosebit, de caramel.


Mixam frisca pana devine ferma. Frecam mascarponele cu zaharul pudra si il incorporam in frisca. Adaugam apoi praful de capuccino si tumericul (sau colorantul) si frecam crema pana are aspect uniform. Tumericul sau curcuma este un inlocuitor mai ieftin al sofranului il puteti gasi la magazinele Plafar si il puteti folosi fara grija, nu va altera in nici un fel gustul cremei.


Cu ajutorul unui pos decoram cupcakes-urile cu crema mascarpone.


Pentru a include simbolul leului  curajos am ales sa fac niste fursecuri pe care le-am decorat cu royal icing si apoi am desenat fata leului cu creione de decor. Despre royal icing si decorarea fursecurilor va voi povesti mai pe larg intr-o alta postare caci sunt multe de zis.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes