ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 sept. 2013

Frittata cu paste si legume



Frittata este un preparat  italian pe baza de oua, ceva intre omleta si quiche, imbogatita cu diverse ingrediente cum ar fi paste, diverse tipuri de carne, branzeturi, legume sau chiar fructe de mare. Se poate servi calda, pe post de gustare, sau rece taiata felii, pe post de aperitiv.
Va recomand si frittata cu ardei si ciupercifrittata cu somon afumat si spanac sau frittata cu dovlecei si marar. Mai multe retete cu oua gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Ingrediente:

4 oua
50 gr paste patratele
1/2 praz
50 gr ciuperci
2 ardei capia
100 gr cascaval
50 ml lapte
sare, piper




Mod de preparare:

Batem ouale cu laptele, sarea si piperul. Tocam ardeiul cubulete. Prazul il taiem rondele. Dam cascavalul pe razatoarea mica iar ciupercile le scurgem si le trecem prin jet de apa. Pastele le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj dupa care le punem intr-o sita si le trecem prin jet de apa rece ca sa nu se lipeasca intre ele. 


Amestecam ouale batute cu restul ingredientelor si turnam compozitia in tava. 


Dam la cuptor pana devine rumena deasupra.




Se poate servi calda sau rece, taiata felii, ca aperitiv.


Distribuie daca iti place:

10 comentarii :

  1. Arata super bine, mie nu prea mi-a iesit pt ca am folosit oua din comert de categorie slaba, erau cam apoase si nu s-a legat compozitia cum trebuie. Data viitoare incerc cu oua de tara :) . Iannis

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaaa, uita ca la chestia asta cu ouale nu m-am gandit, am patit-o si eu o data, dar nu mi-am imaginat ca poate fi de la oua. E drept cele de tara nu se compara, difera si gustul si consistenta si culoarea, cu oua de la magazin clar n-ar fi iesit asa frumos colorata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Numai de 50gr de paste, si 50gr de ciuperci am nevoie???..Mi se pare foarte putin, mai alaes pastele..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e putin, e doar o omleta, iar tava de ceramica nu e una mare. :)

      Ștergere
    2. Nu e ciudata combinatia de omleta cu paste? :D Parca nu-mi suna gustos :P

      Ștergere
  4. arata superb sper sa fie la fel de buna am sa o incerc si eu

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes