ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 sept. 2013

Ce este o carte buna?


Provocarea primita de la Libris, o librarie online de unde puteti cumpara o mare varietate de carti online  si nu numai, de a raspunde la intrebarea: "Ce este o carte buna?" a reusit sa imi smulga un zambet si sa ma transpuna pentru cateva clipe in copilarie amintindu-mi de noptile lungi de iarna, cand ma gasea mama citind cu lanterna sub plapuma si de zilele de vacanta, cand la tara la bunici fiind, citeam ascunsa in nucul cel batran. 

N-o sa o uit niciodata pe bunica cum ii zicea mamei: "Mai mama, e ceva in neregula cu copilul asta, parca ar trai in carti!"
Fiindca da, o carte buna exact asta inseamna, o carte ce te face sa traiesti efectiv in ea, te transpune in pielea personajului, empatizezi cu el, o carte buna te face sa simti cum iti fierbe sangele prin vene si sa simti pana in maduva oaselor ceea ce citesti, O carte buna e cea pe care vrei sa o recitesti la nesfarsit, iar si iar, de fiecare data ca si cand ar fi pentru intaia oara!

O carte buna e cea din care ne tragem invatamintele, e cea din care ne potolim setea cunoasterii, cea cu care ne ostoim dorul si cea cu care ne oblojim ranile! E cea ce te smulge din realitatea cotidiana si te azvarle undeva departe, pe taramuri magice, unde cuvintele se dezlantuie ca intr-un carusel nesfarsit!

O carte buna e cea pe care ai trait-o atat de intens incat citind-o te-ai surprins plangand, razand, sau retraind durerea, suferinta personajelor! 

O carte buna e cea ce reuseste sa iti transmita un mesaj, sa iti induca o stare, sa te atraga in abisul ei de necuprins! 

O carte buna nu e doar o carte cu coperti cartonate si poze frumoase, nu e doar o carte scrisa de un autor consacrat, nu e doar o carte cu recenzii bune! E acea carte cu care TU, cititorule, te-ai identificat!!!



Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Asa este o carte buna este cea in care te regasesti.frumos articolul tau.Multa bafta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ai dreptate Vio, ai punctat exact atributele unei carti bune...am deja o carte comandata la Libris, abia astept sa o primesc

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes