ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 sept. 2013

Tarta Caprese



Savoarea Italiei surprinsa intr-o tarta: spaghetti, parmezan, mozzarella, rosii si busuioc! Nu-i asa ca viata e frumoasa?





Ingrediente:

pentru aluat:

100 gr unt sau margarina
200 gr faina
6 linguri apa
1 ou
un praf sare

pentru umplutura:

200 gr spaghete
4 oua
100 gr parmezan
250 gr mozzarella
3 rosii mari
frunze de busuioc
sare, piper



Mod de preparare:





Din apa, margarina, faina ou si sare  framantam un aluat.
Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Presaram masa de lucru cu faina rasturnam aluatul si intindem o foaie subtire si rotunda. Asezam aluatul in tava de tarta si il presam usor cu mana. Intepam cu o furculita pe toata suprafata.



Fierbem spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj. Le scoatem intr-o sita sa se scurga si le trecem sub jet de apa rece ca sa nu se lipeasca. Le punem intr-un vas si adaugam ouale batute cu sare si piper si parmezanul ras fin. Turnam compozitia obtinuta peste aluatul de tarta.



Dam la cuptor pana cand se incheaga pastele si crusta e usor rumena. 
Taiem rosiile si mozzarella felii subtiri. Asezam deasupra, alternativ, feliile de rosii si de mozzarella pana acoperim toata suprafata tartei.




Dam la cuptor 5-10 minute pana se inmoaie usor rosiile si se topeste mozzarella.



Decoram tarta cu frunze de busuioc.



Taiem felii cu un cutit bine ascutit si servim.


Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes