ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 sept. 2013

Cataif cu frisca, nuca si bezea



Cui nu-i plac deserturile turcesti? Baclava, sarailie, cataif, kunefe, rahat, toate sunt menite sa ne incante simturile si sa ne indulceasca viata! Varianta pe care am pregatit-o astazi cu nuca si bezea e o adevarata incantare, un desert usor de facut, dar cu rezultate maxime!



Ingrediente:

200 gr fidea
200 gr frisca lichida
100 gr nuca
50 ml zeama de lamaie
1 albus
100 gr zahar pudra
1 lingurita amidon
100 gr unt
100 ml apa
100 gr zahar tos






Punem rondelele de fidea intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Topim untul si il turnam deasupra.



Dam la cuptor pana se rumeneste fideaua. din apa si zahar tos facem un sirop la care adaugam zeama de lamaie. Turnam siropul peste fideaua fierbinte. Lasam sa absoarba siropul. eu le-am pus pe fiecare intr-un ol mic si le-am lasat peste noapte. Daca nu le lasati suficient timp pentru a absorbi siropul fideaua va ramane tare.




Batem frisca lichida pana devine ferma. O amestecam cu miezul de nuca prajit in cuptor si macinat apoi grosier.





Asezam pe un platou jumatate din rondelele de fidea cu grija sa nu le rupem. Punem un strat generos de frisca cu nuca pe fiecare.





Asezam deasupra rondelele ramase.





Batem albusurile cu un praf de sare si o lingurita de zeama de lamaie pana stau bat. Adaugam zaharrul putin cate putin pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Cu ajutorul unui pos punem moturi de bezea deasupra cataifului apoi folosim pistolul cu gaz pentru a le da un aspect frumos si ca sa ramana ferme.


Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes