ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

8 sept. 2013

Dulceata de capsune



Ingrediente:

1 kg capsune
500 gr zahar
3 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare:



Spalam capsunele si le curatam coditele. Le punem intr-un vas si adaugam zaharul.


Adunam din cand in cand spuma care se formeaza. 
 

Dupa ce dulceata nu mai formeaza spuma adaugam zeama de lamaie si mai dam intr-un clocot. Ca sa vedem daca este fiarta suficient scoatem cateva picaturi pe o farfurie. Dulceata nu trebuie sa se imprastie ci sa se stranga ca niste bobite de roua.
 

Turnam dulceata fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil. Infiletam bine capacele si le lasam cu fundul in sus pana se racesc, ca sa impiedecam patrunderea aerului.



Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. Iti multumim pentru reteta. Totusi am doua intrebari. Nu trebuie ca zaharul cu capsunele sa fie lasate la macerat cateva ore? Si a doua intrebare este cate borcanele ies dintr-un kg de capsuni? Multumesc pt raspuns, Iulia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă lăsăm la macerat, vom avea un fel de pastă, iar noi vrem să găsim şi fructul prin sirop... Eu ţin căpşunele într-o baie de apă de var cam jumătate de oră pentru a rămâne întregi în dulceaţă, apoi le spăl în câteva ape şi le pun în sirop... Acelaşi lucru îl fac şi cu caisele şi cu zarzărele.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu se pune apa in dulceata pentru faptul ca are foarte mult sirop acest fruct si lasa la fier foarte multa zeama,alte fructe ca caisele ,ciresele si altele la acestea se adauga apa ptr fapt ca nu au mult sirop si sa nu fie uscata dulceata

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes