ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

17 sept. 2013

Tarta cu ciocolata in doua culori



Ingrediente:



pentru aluat:

 200 gr faina
50 gr cacao
100 gr unt
100 gr zahar pudra
6 linguri apa
1 ou


pentru crema de ciocolata alba:

200 gr ciocolata alba
200 ml frisca lichida
1 lingurita esenta rom
1 plic gelatina

pentru crema de ciocolata neagra:

200 gr ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida
2 lingurite ness
1 plic gelatina

Mod de preparare:

Pregatim mai intai aluatul. Din ingredientele enumerate framantatam un aluat pe care il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Punem aluatul pe blatul de lucru bine infainat framantam pana ajungem la consistenta potrivita si intindem o foaie rotunda. 






Punem foaia in forma de tarta unsa cu unt  si o presam cu mana . Indepartam excesul de aluat si intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.
Dam la cuptor pana se rumeneste usor.






Pentru crema de ciocolata neagra incalzim frisca lichida dar fara a o aduce la punctul de fierbere. Adaugam ciocolata amaruie rupta bucatele, nessul dizolvat intr-o lingura de apa si amestecam pana cand ciocolata se topeste si obtinem o crema fina. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporam in crema. 
 Pentru crema de ciocolata alba incalzim frisca lichida dar fara a o aduce la punctul de fierbere. Adaugam ciocolata alba rupta bucatele si esenta de rom si amestecam pana obtinem o crema fina. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporam in crema.






Asezam tarta pe un platou. Incepem apoi sa punem crema. Vom pune alternativ cate o lingura din fiecare compozitie in mijlocul tartei. asadar o lingura de ciocolata alba, in mijlocul acesteia o lingura de ciocolata neagra si iar alba iar neagra pana terminam crema.




din pacate tarta mea a avut un mic incident, fiindca nu am copt-o f bine a fost putin cam moale si s-a rupt putin intr-un loc si crema a curs putin pe acolo, asadar aspectul nu a fost exact cum ar trebui. La final deasupra ar trebui sa aveti multe cercuri concentrice, de la mic la mare.




Dam tarta la frigider pana se intareste. Taiem felii cu un cutit bine ascutit, pe care il vom sterge inainte de fiecare felie.




Distribuie daca iti place:

20 de comentarii :

  1. Foarte frumoasa. Eu primesc o bucatica si asa nereusita :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos a iesit, iti vine sa o mananci toata :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiam un chec zebra asa adaugand in centru, alternativ cate o lingura de compozitie cu cacao si una de compozitie fara cacao. Nu m-as fi gandit la tarta. Arata excelent chiar si asa "nereusita". Iar gustul nu pot decat sa mi-l imaginez ca este divin. Ideea asta de tarta este foarte buna. Multumesc. Nu o s-o fac prea curand, pentru ca sunt intr-o afurisita de dieta Dukan, daaaar cand voi termina blestematia asta de etapa de croaziera cine isi va face (cu grija) toate poftele? Exact, EU!!!

    Irina Popovici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact de la acel chec zebra mi-a venit ideea acestei tarte, cat despre gust, deh, tot ce contine ciocolata e bun, din pacate! Succes cu dieta, eu recunosc rusinata ca nu am reusit sa ma imprietenesc cu Dukan, cred ca am nevoie de ceva mai multa vointa :(

      Ștergere
  4. Minunat arata, minunat! Ciocolata e unul dintre cele mai incredibile lucruri de pe pamant :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata bestial!Minunata!Am sa o fac si eu, multumesc pentru reteta!Nela

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce fel de ciocolata ai folosit (menaj sau o anumita marca) ? Am mai intrebat asta, dar pe pagina cu briosele (din greseala). Crina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Folosesc doar ciocolata amaruie, fie tabletele galactic din kaufland, sau din penny, nu stiu exact marca, au ambalaz negru si costa in jur de 1,7 ron tableta de 100 gr

      Ștergere
  7. Tarta mea este la rece. Super reteta. Abia astept sa o gust.

    RăspundețiȘtergere
  8. Din pacate tarta mea a fost un esec. Blatul a fost ca si guma, iar umplutura de ciocolata avea consistenta unei budinci. Nu stiu unde am gresit!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare tare rau sa aud asta :( La blat este posibil fie cantitatea de faina sa fi fost prea mica, mie sa fi fost coapta insuficient. In mod normal in momentul coacerii trebuie sa fie crocanta apoi dupa adaugarea ciocolatei se va fragezi. La umplutura ce tip de ciocolata ai folosit? In general ciocolata amaruie are o consistenta mai tare si se intareste mult mai bine, cea cu lapte e mai moale. Difera chiar si de la o marca la alta. Desi eu am pus in plic de gelatina inclin sa cred ca puteam sa nu pun deloc ca tot s-ar fi intarit, eventual daca intentionezi sa o mai faci cu alta ocazie poti incerca sa pui doua pliculete.

      Ștergere
  9. Cred ca ciocolata a fost de vina, iar la blat nu stiu ce sa zic. Pot sa iau in calcul ambele variante. Chiar daca am intepat aluatul cu furculita, la copt s-a strans si a cazut de pe marginile tavii asa ca a ramas numai la baza. Deci esec din start, iar apoi ciocolata care nu a fost amaruie pt. ca nu imi place. Oricum am sa mai incerc. Multumesc pt.raspuns.
    Z

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna, aa sa nu il arunc m facut si eu Tarta si exact aceeasi problema si eu am patit sa lasat blatul tot :(((( nu stiu de ce... ,ca sa nu il arunc l-am sfarimat ca pe biscuiti si am pus in forma si apoi ciocolata.Tarta a fost buuuuuna si sa mincat repede:))).O zii buna tuturor,Carolina.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes