ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 aug. 2016

Scovergi


Scovergile sunt niste gogosi cu aluat simplu de paine, o reteta de post. O reteta traditionala, foarte simpla, foarte usor de facut scovergile sunt deosebit de gustoase si pufoase. Scovergile pot fi unse cu gem sau miere sau de ce nu cu branza sarata sau smantantana, sau chiar simple pudrate cu zahar. 
Va recomand si gogosile rasucite, gogosile de post, gogosile in foi, de post, gogosile cu mere sau gogosile cu branza. Mai multe retete de gogosi gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)
 
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici
 


Ingrediente scovergi:

500 g faina
300 ml apa calduta
2 linguri ulei
1 lingura zahar
1 lingurita sare
7 g drojdie uscata (sau 25 gr proaspata)

Mod de preparare scovergi:

Pregatim aluatul. Eu l-am pregatit la masina de paine. Daca il pregatiti manual amestecati drojdia uscata cu faina si sarea. Incepeti sa adaugati apa in care ati dizolvat zaharul, putin cate putin, si framantati. Adaugati si ueiul si framantati pana nu se mai lipeste de maini. Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul.


Formam opt bile de aluat. 


Cu mainile unse cu ulei formam scovergile apasand cu degetele. Nu itindem cu sucitorul, toata operatiunea se face doar cu mainile, presand mereu cu degetele, obtinand astfel acele denivelari specifice scovergilor. Puneti scovergile pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei si presati din nou cu degetele pana ce sunt intinse suficient de bine. 


Prajim scovergile in ulei bine incins. Veti observa cum imediat ce le punem in baia de ulei se vor forma denivelarile.


Prajim scovergile pe ambele parti. Nu plecati de langa ele, fiind subtiri se vor rumeni imediat.


Scovergile noastre sunt gata:


Si fiindca le-am refacut de curand, nu m-am putut abtine sa nu mai pun si niste poze, ca prea faine si gustoase au iesit! 



Distribuie daca iti place:

19 comentarii :

  1. Ce mi-ai adus aminte de mamaia mea, plecata dintre noi, care ne facea nepotilor scovergi frecvent, si le servea si cu gem si cu branza...
    Pare simplu si parca as incerca si eu, care nu sunt mare expert cu copturile...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru varianta folosirii masinii de paine, in ce ordine se pun ingredientele in cuva? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Vaiiiiiiiii... ce pofte îmi faci la ore din astea! Mai că-mi vine să mă apuc de frământat. :)
    Tare fain arată și sunt convinsă că-s fantastice!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mamaie mereu im facea scovergi. Mi-ai adus aminte de copilarie, o sa fac si eu! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut coca sper sa imi iasa la fel! Si bunica imi facea la fel! Dumnezeu sa o odihneasca! Impreuna cu bunicul se straduiau sa mananc bine la ei!

    RăspundețiȘtergere
  6. Toate bune, dar zaharul ? Ce facem cu el ? Nu scrie la ce se foloseste.

    RăspundețiȘtergere
  7. Răspunsuri
    1. Nu se topește în apa se adaugă peste faina împreună cu un vârf cuțit sare și 1 plic drojdie uscata se amesteca apoi se adaugă apa călduță amestecând apoi frământați adăugând încet câte putina apa pana obțineți un aluat nelipicios .

      Ștergere
    2. Draga anonim, eu am prezentat ambele variante, atat cea la masina de paine cand zaharul se topeste in apa atat cea manuala cand zaharul se adauga peste faina, trebuie doar citita cu atentie reteta :)

      Ștergere
  8. Acum vreau sa fac scovergi după rețeta dumneavoastră,sper să îmi iasă.

    RăspundețiȘtergere
  9. chiar in aceasta seara o sa le incerc fiindca am framantat aluat de paine !Multumesc pt reteta !

    RăspundețiȘtergere
  10. Văzând scovergile nu poți să nu îți amintești de copilărie și trebuie să le și faci pentru a le simți gustul...

    RăspundețiȘtergere
  11. Am făcut de 2 sau 3 ori. Ies perfect și sunt ușor de făcut. Foarte bune

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am mai facut de ani de zile,asa pofta mi ai facut ,m ai intors in copilarie.Acum am framantat si eu sper sa nu dau gres

    RăspundețiȘtergere
  13. Am facut in seara asta, exact dupa reteta. Au iesit super bune si s-au mancat la viteza. Cu branzica si un pic de mujdei.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am făcut de trei ori și au ieșit nemaipomenite,exact cum îmi plac mie. Mulțumesc pentru rețetă.O rețetă pentru cozonaci la fel de bună, aveți?Ar fi nemaipomenit!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. De excepție. Felicitări! 👍

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes