ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 aug. 2016

Calamari prajiti


Imi plac foarte mult atat pestele cat si fructele de mare si in ultima vreme am tot incercat diverse retete. Calamarii acestia fac parte dintre retetele care mi-au ramas la inima si care merita sa o impartasesc si cu voi! 


Ingrediente:

500 gr inele calamari
200 gr faina
sare
piper
praf usturoi





Mod de preparare:

Mai intai vom spala inelele de calamari in cateva ape. Ideal ar fi sa folositi calamar proaspat, daca nu gasiti merg si cei  congelati doar ca nu vor fi la fel de gustosi. Eu am luat inelele de calamari din Auchan, de la raionul cu peste si fructe de mare.


Amestecam faina cu sarea, piperul si usturoiul. Tavalim inelele de calamari prin compozitia de faina astfel incar sa fie acoperite complet.


Prajim calamarii in baie de ulei la foc iute cate jumatate de minut pe fiecare parte pana se rumenesc frumos si devin crocanti.


Scoatem calamarii cu o paleta pe servetele absorbante ca sa scapam de surplusul de ulei. Ii servim cu zeama de lamaie. Sunt foarte gustosi, crocanti la exterior si moi la interior.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes