ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 sept. 2013

Tarta cu mere si nuci



Iubesc toamna, iubesc bogatia pe care ne-o ofera, iubesc merele, iubesc nucile si in aceeasi masura iubesc tartele. Asa ca astazi am pentru voi o tarta cu mere si nuci simpla, dar foarte gustoasa.



Ingrediente:

pentru aluat:

100 gr unt 
100 gr zahar pudra
 200 gr faina  
6 linguri apa
1 ou  
un praf sare 

pentru umplutura:

1 kg mere dulci-acrisoare
100 gr miez nuca
3 linguri zeama de lamaie
50 gr unt
50 gr zahar
1 lingurita esenta rom

pentru uns:

1 galbenus
2 linguri lapte


Mod de preparare:





Curatam merele, le taiem cubulete si le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca. Le punem intr-o craticioara pe foc si adaugam zaharul, untul, nucile rupte bucatele mici si esenta. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de acre sunt merele.


Lasam pana se topeste zaharul  si se inmoaie merele. Dam deoparte sa se raceasca.


Frecam untul cu zaharul apoi incorporam oul. Adauga apa si faina. Obtinem un aluat moale pe care il dam la frigider. Rasturnam pe masa bine infainata si framantam pana obtinem un aluat omogen, de consistenta plastelinei.




Intindem doua foi rotunde. Batem galbenusul cu latele si ungem foile pe toata suprafata. Punem in mijloc umplutura de mere si nuci. 


Aducem marginile aluatului deasupra umputurii formand niste pliuri pe care le presam usor cu mana.


Ungem tartele cu galbenusul batut.




Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.





Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes