ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 sept. 2013

Sirop de catina cu miere


Mai degraba medicament decat aliment, siropul asta n-ar trebui sa va lipseasca din casa mai ales daca aveti copii la varsta gradinitei, ei fiind cei mai predispusi la raceli in sezonul rece. Multumesc Angelica pentru reteta!




Ingrediente:

1/2 kg catina
500 gr miere de albine naturala

Mod de preparare:

Curatam bobitele de catina de codite si le spalam in cateva ape apoi le lasam la scurs. Punem catina impreuna cu mierea in vasul de la blender. Aveti grija sa schimbati cutitul de metal cu cel de plastic deoarece catina oxideaza foarte usor. Mixam pana obtinem o pasta.


Dam pasta obtinuta printr-o sita ca sa separam astfel semintele si cojile si sa obtinem doar siropul. Daca este cazul la final puteti sa mai strecurati printr-un tifon. 


Punem in sticle siropul obtinut si lasam la macerat. Pastram siropul la frigider. se administreaza dimineata pe stomacul gol. Din cantitatile date eu am obtinut 600 ml sirop.
Mai multe despre beneficiile siropului de catina si despre catina in general puteti citi aici: http://www.formula-as.ro/2005/698/forma-maxima-19/secretul-iernii-usoare-catina-6617


Distribuie daca iti place:

26 de comentarii :

  1. un adevarat izvor de imunitate siropul de catina preparat in casa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am catina pusa in congelator, n-am stiut cum sa o pastrez altfel. Isi mai pastreaza din proprietati daca fac sucul acum ? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  3. cata cantitate se da la copii dimineata?

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu intai mixez boabele, le strecor si apoi amestec cu mierea siropul obtinut,e corect?

    RăspundețiȘtergere
  5. Mierea se adauga in siropul de catina, sau se consuma separat?

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat timp se poate pastra in frigider si cate lingurite de sirop se pot consuma pe zi

    RăspundețiȘtergere
  7. Se vede că te pricepi sa diversifici reţetele, Ţine-o tot aşa, blogul tau chiar mi-o fost o bună sursă de inspiraţie în unele momente fără idei.

    RăspundețiȘtergere
  8. medicament ptr anotimpul rece

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu pastrez catina proaspata in congelator, pus in pungi, si ori de cate ori am nevoie fac. 3 sferturi din cana pun catina si 1 sfert miere. mixez cu blenderul si strecor prin strecuratoare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Resturile de la catina astfel preparata se pot usca si folosi la ceai.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cel mai bine este sa consumam intregi bobitele de catina, bineinteles cu miere, deoarece acestea sunt cam acrisoare. In seminte sunt vitaminele binefacatoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SEMINTELE DE CATINA SUNT FOARTE VALOROASE. Nu se arunca, se consuma ca atare fiind un stimulent important al sistemului nervos.

      Ștergere
  12. SALUT ! . Dar daca nu o mai dam prin tifon are ceva ? . Si samburii si cojile au proprietati foarte bune si obtinem o cantitate mai mare de SANATATE ! .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde pentru cine este siropul, daca e pentru adulti e in regula, daca e pentru copii mai bine il strecorifiindca s-ar putea sa nu il accepte/

      Ștergere
  13. Buna ziua! Cat se tine la macerat? Este bine daca il tin numai in frigider? Va deveni vascos sau tot asa fluid ramane dupa macerare? Va multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua! Va rog tare mult sa imi spuneti ce fel de blender aveti cu cutit de plastic pentru ca nu am gasit nicaieri:(..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am doua, unul de la Moulinex si unul nou name cumparat din Selgros,ambele au printre accesorii si cutite din plastic, la unul din ele scria in carticica ca poate fi folosit pentru tocat vinete

      Ștergere
  15. Multumesc tare mult de raspuns dar va rog daca se poate sa imi ziceti exact denumirea celui din Selgros ca sa merg sa imi cumpar!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel luat din selgros e Zass, e luat de cativa ani buni, era pe atunci 150 lei, am cautat pe net si am gasit cateva imagini cu el aici: http://www.cel.ro/roboti-de-bucatarie/robot-de-bucatarie-zass-zfp02-l/poze

      Ștergere
  16. Imi puteti spune de unde pot cumpara catina? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mergeți in loc.Fantanele (din Vatra Dornei)spre Cluj ,si găsiți foarte multa cantină ,e tare greu de cules,dar cu mănuși de, piele,si haine impermeabile mai groase ,puteti culege ,zeci de kg!!!!Va

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes