ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 sept. 2013

Magiun de prune


Magiunul de prune e una din amintirile frumoase ce ne-au ramas de la bunica. N-am sa uit niciodata cum copii fiind ajutam la culesul prunelor, cum le spala bunica intr-un ceaun mare si apoi o ajutam sa scoata samburii. Bunica fierbea magiunul intr-un ceaun mare, in curte la foc, iar noi ne invarteam fericiti pe langa ea asteptand magiunul. Magiunul asta  ne-a luminat de multe ori diminetile de iarna, cand bunica ne aducea la masa lapticul cald si magiunul de prune pe care ni-l intindea pe un codru de paine ce o scosese dimineata devreme din cuptor!



Pentru a va usura munca va recomand setul starter pentru gemuri:  http://www.homeycomb.ro/campaigns/camara-de-toamna/starter-set.html
Setul contine: o strecuratoare din inox de 15 cm, o palnie inox 14 cm, o lingurita din inox pentru gemuri, o muselina din bumbac, 12 etichete.   Vizitati www.homeycomb.ro, nu veti regreta!




 Ingrediente:

1 kg prune
3-4 linguri zahar (optional)

Mod de preparare:

Spalam prunele si le scoatem samburii.



Le dam prin masina de tocat sau prin robot.



Punem prunele intr-un vas. Daca prunele nu sunt foarte dulci adaugam zahar. Daca prunele sunt bine coapte si dulci nu mai este nevoie de zahar.
Fierbem magiunul de prune la foc mic si amestecand des sa nu se prinda de vas. Magiunul isi va schimba culoarea in prima faza capatand o culoare rosiatica.



Il fierbem pana obtinem o pasta groasa, de culoare inchisa. Punem magiunul fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil. Punem capacele, intoarcem borcanele cu fundul in jos (ca sa nu patrunda aerul) si acoperim cu o patura pana se racesc complet apoi le punem in camara. 



Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. Chiar vorbeam astazi cu sotul meu si-mi zicea ca ar fi cazul sa fac niste magiun :)))))) Eu as fi vrut niste gem de prune, dar vad eu, poate le fac pe amandoua!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos ti-a ieÅŸit la culoare, Violeta. E preferatul meu, dupa dulceata de trandafiri, evident. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamna Luminita, ne puteti da reteta de dulceata de trandafiri. Eu stau la bloc. de unde fac rost de acesti trandafiri de dulceata. sanatate si multumiri!

      Ștergere
  4. Ce frumos arata,felicitari !Mi se pare cea mai sanatoasa reteta avand in vedere ca are putin zahar ,le pot lasa bucatele mai mici ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Magiunul se face din prune bine coapte, fara zahar!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes