ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 sept. 2013

Saratele fragede cu untura


O reteta veche, din caietul cu retete al mamei, saratele crocante, dar fragede, perfecte langa un pahar cu bere si un film bun, sau la o sueta cu prietenii. 




Ingrediente (pentru cca 50 buc)

2 oua
100 gr unt
100 gr untura
100 gr iaurt
100 ml lapte
200 gr branza sarata
7 gr drojdie uscata
2-3 linguri chimen
faina cat cuprinde
2 galbenusuri pentru uns

Mod de preparare

Punem intr-un bol untul si untura topite si racite. Daca nu aveti untura adaugati unt. Ouale batute, laptele, iartul, branza rasa si drojdia.


Omogenizam si incepem sa adaugam faina putin cate putin. Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana obtinem un aluat de consisenta plastelinei.


Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de groasa.  Cu un cutit bine ascutit sau cu o rola speciala rasam linii verticale la distanta aproximativ egala una de cealalta pe toata latimea aluatului, apoi trasam pe lungime o linie la mijloc, obtinand astfel saratelele.


Ungem cu galbenus batut cu doua linguri de lapte si presaram chimen, sau dupa preferinte mac sau susan, branza sau cascaval.


Dam la cuptor pana se rumenesc.


Distribuie daca iti place:

15 comentarii :

  1. Foarte bune. Si eu am reteta pe hartiutele ingalbenite de vreme ale mamei.

    RăspundețiȘtergere
  2. cata faina se pune? "faina cat cuprinde" e un termen vag pentru incepatori...daca nu ai experienta cu aluaturile si torni faina in nestire, iti iese ceva tare necomestibil...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu de exemplu pun cam 800 de grame. Trebuie sa ai grija cat pui sa nu fie prea vartos(consistent). :)

      Ștergere
  3. torni cate un pumn gabitzaco pana obtii un aluat consistent cat sa-l poti intinde.Pupici de la delfinutz

    RăspundețiȘtergere
  4. saratele fara SARE la "ingrediente" ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Anonim daca vei citi cu atentie reteta vei vedea ca la ingrediente am scris branza sarata. Ori daca mai adaugam si sare s-ar putea sa nu le mai putem manca :)

      Ștergere
  5. se poate inlocui untura cu mai mult unt? nu am untura deloc. multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua,
    nu pot sa spun decat: Reusita din prima!!! Cu toate ca am o experienta modesta cu aluaturile, acesta mi-a iesit din prima si inca cu 3 feluri de branza ca numai asa am avut. Multumesc pentru reteta! Au iesit foarte bune, asa cum mi le aminteam din copilarie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Se pun oua în compoziție?

    RăspundețiȘtergere
  8. Am descoperit reteta in urma cu 5 ani si este cea mai buna reteta de saratele!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes