ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 sept. 2013

Pariziene cu mere


Parizienele cu mere sunt deosebit de fragede si pufoase, si sunt ideale pentru cafeluta de dimineata sau pentru pachetelul copiilor pentru scoala! 
Va recomand si cornurile cu mere, rasucitele cu mere si stafide sau strudelele cu mere.  Mai multe retete cu mere gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici



Ingrediente (pentru 10 buc)





pentru aluat:

500 gr faina
200 ml lapte
50 gr unt 
2 oua
7 gr drojdie uscata
50 gr miere de albine


pentru umplutura:

1/2 kg mere
3 linguri zahar
1 praf scortisoara
1 praf nucsoara

pentru uns:

2 galbenusuri
3 linguri lapte
100 ml apa
3 linguri zahar

Mod de preparare

 Dizolvam mierea, untul si drojdia in laptele cald. Le amestecam si adaugam ouale batute usor apoi faina, putin cate putin si incepem sa framantam.  Lasam la dospit aluatul obtinut.


Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam pana ajungem la consistenta optima astfel incat sa nu se mai lipeasca de maini. Intindem un dreptunghi pe care il taiem im mai multe dreptunghiuri mici. Eu am facut 5 mari, dar va recomand sa faceti 10 mai mici.


Radem merele si le punem intr-un vas impreuna cu zaharul, scortisoara si nucsoara. Le lasam pe foc pana ce merele se inmoaie, devin translucide si lichidul lasat in urma fierberii incepe sa se ingroase. Lasam deoparte sa se raceasca.
Ungem dreptunghiul de aluat cu galbenus batut cu lapte si pe jumatate asezam o lingura de umplutura, pe lungime, iar cealalta jumatate o taiem fasiute subtiri, pe latime. Cu cat fasiutele vor fi mai subtiri cu atat aspectul parizienelor va fi mai frumos.


Rulam astfel incat capetele fasiutelor sa ramana dedesupt si presam usor la capete.  Punem parizienele in tava tapetata cu hartie de copt.


Ungem cu galbenus batut cu lapte.


Coacem in cuptorul preincalzit, pentru circa 30 minute, pana se rumenesc frumos. 


Fierbem apa impreuna cu zaharul astfel incat sa obtinem un sirop, si cat parizienele sunt inca fierbinti le ungem cu siropul obtinut.



Distribuie daca iti place:

9 comentarii :

  1. De mult timp vreau sa le incerc si tot aman, multe retete am amanat, dar arata atat de bine ca nu mai trebuie sa le aman prea mult timp :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Desi sunt un antitalent in bucatarie, azi o sa incerc aceasta reteta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de bune cred ca au fost! Neaparat trebuie sa fac si eu cu mere!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-ai facut o pofta de nu am cuvinte, Vio! Am sa le fac si eu cit de curind! Te pupik!

    RăspundețiȘtergere
  5. care este cantitatea de zahar care se amesteca cu zaharul

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt minunate!!! Am respectat reteta de data asta, dar data viitoare voi inlocui mierea de albine cu zaharul(stiu ca mierea la temperaturi inalte este toxica pentru organism,nu ca zaharul ar fi mai sanatos,dar...) si nu voi mai cali merele,pentru ca se distrug o multime de vitamine,doar le voi stoarce...si pentru ca nu mi-au ajuns merele la tot aluatul,la 2 bucati am folosit visine. Au iesit f.f.bune!!!!! O sa incerc si cu branza de vaci si chiar si un aluat sarat cu felii de sunca si cascaval,cred ca ar merge si ca un aperitiv cald! Felicitari si multumim pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  7. wow,am ramas fara cuvinte la felul cum arata-superrr

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt grozav de bune, eu le-am facut dar umplute cu nuca si dulceata sa nu curga. Incercati , Pofta Buna!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes