ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

2 sept. 2013

Tarta cu mere, stafide si crema caramel



Ingrediente:

 pentru aluat:

250 gr faina
200 gr unt   
100 gr zahar pudra 
6 linguri apa
1 ou

pentru umplutura:

1 kg mere
100 gr stafide
2 linguri zahar
1 lingurita esenta rom
2 lingurita condiment "placinta cu mere" Kotanyi

pentru crema:

300 ml frisca lichida
100 ml lapte
2 linguri zahar

 Mod de preparare
Facem mai intai aluatul. Detalii si imagini pas cu pas puteti vedea aici: http://www.caietulcuretete.com/2013/01/cum-se-face-aluatul-fraged-pentru-tarte.html
 cu singura deosebire ca la tartele dulci frecam untul cu zaharul mai intai. Intindem aluatul si decupam cercuri pe care le vom aseza in formele de tarte si le vom presa cu degetele. Formele nu e necesar sa le ungem in prealabil.
Dam la cuptor (incins in prealabil) si le lasam doar cat sa se rumeneasca foarte, foarte usor. Atentie daca le lasati mai mult vor deveni foarte tari!
Curatam merele si le taiem cubulete mici. Adaugam stafidele, romul, zaharul si condimentul si punem pe foc pana  se inmoaie merele .


Umplem tartele cu compozitia fierbinte.


Batem frisca lichida pana devine ferma. Intr-un vas caramelizam cele doua linguri de zahar pana devine aramiu si apoi turnam laptele. Lasam pe foc pana se topeste tot zaharul si apoi il dam deoparte sa se raceasca. 


Incorporam laptele cu caramel in frisca batuta.


 Punem compozitia intr-un pos si decoram tartele.



Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes