ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

1 oct. 2013

Branzoaice trandafir


De dimineata ploua intr-una si e neobisnuit de frig pentru perioada asta, asadar e vremea potrivita pentru incins cuptoarele si copt bunatati. Astazi va ispitesc cu branzoaice trandafir, super bune si pufoase. Multumesc Lory (Bucataresele vesele) pentru reteta, ale mele n-au iesit la fel  de frumoase, dar gustul a compensat aspectul!




Ingrediente:

pentru aluat:

500 gr faina
100 gr zahar
7 gr drojdie uscata
3 oua
250 ml lapte
50 ml ulei
un praf sare

pentru umplutura:

500 gr branza vaci
150 gr zahar vanilat
2 oua
esenta vanilie

pentru uns:

1 galbenus
2-3 linguri zahar

Mod de preparare:

Punem intr-un ol faina, sarea si drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul , uleiul si laptele caldut. framantam un aluat pe care il vom lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.



Rasturnam aluatul pe masa inafainata si framantam pana obtinem un aluat maleabil, care nu se lipeste de maini. Il impartim in mai multe bile rotunde. eu am facut sase, din care mi-au iesit niste branzoaice mari, sfatul meu este sa faceti 10 ca sa iasa potrivite ca marime.


Intindem fiecare bila de aluat pana obtinem un cerc. Facem sase crestaturi lasand centrul necrestat.

Amestecam branza cu zaharul, ouale si esenta. Compozitia nu trebuie sa fie foarte moale fiindca va curge in cuptor. asezam in centrul cercului cate doua linguri de compozitie.



Adunam  mai intai trei petale (una da, una nu) deasupra umpluturii.



Apoi  aducem si celelalte trei petale formand un trandafir. Eu le-am adunat un pic cam prea tare si mi-au iesit  mai mult boboci de trandafir :D




Ungem deasupra cu galbenusul batut cu lapte,



Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.



Sunt delicioase atat calde cat si reci.




Distribuie daca iti place:

9 comentarii :

  1. Tes brioches sont très jolies et doivent être délicieuses.
    Je note la recette.
    A bientôt

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt atat de apetisante si foarte potrivite acum in sezonul rece. Bravo Vio!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vio, esti extraordinar de talentata si as lega in favorite tot caietul tau de retete cred. scuza-ma ca n-am lasat pana acum comentarii .... credeam ca m-am abonat dar abia azi am facut-o. M-am zapacit de tot la cate bloguri am vizitat zilele astea. astept cu drag noi retete. Toate cele bune! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mama ce pofta mi-ai facut!!!sunt atat de frumoase si apetisante,trebuie sa le fac si eu

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut si eu,nu sunt asa frumoase ca ale tale,sunt mai inchisi trandafirii,insa sunt fantastice.

    RăspundețiȘtergere
  6. Va urmaresc cu mare drag retetele, chiar am si probat multe din ele , sunt f gustoase dar la checuri am o mare problema...banuiesc ca ar fi cauza cuptorului. Sunteti o buna gospodina a-mi putea spune secretul..sau ce cuptor as putea achizitiona? Va rog sa-mi dati un raspuns!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este un secret, doar trebuiesc batute foarte bine ouale cu zaharul, conteaza si calitatea fainii, cat despre cuptor eu am copt la fel de bine in cuptorul aragazului arctic, desi ardea pe fund puneam o tabla dedesupt si rezolvam problema si la fel de bine coc acum intr-un cuptor electric whirpool.

      Ștergere
  7. Vreau sa le fac si eu ,arata bestial...daca sunt si la fel e bune ....urmeaza sa vad.Oricum ne esti de mare ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu le-am încercat vinerea trecută și pot sa zic ca au ieșit delicioase! S-au terminat foarte repede

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes