ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 oct. 2013

Beigli cu nuca



Beigli este un cozonac unguresc, foarte popular in zona Ardealului, un fel de rulada umpluta cu nuca sau cu mac. Este prima data cand il fac, dar mi-a placut tare mult, cu siguranta se va regasi si pe masa de Craciun an de an de acum inainte!




Ingrediente: (pentru 3 cozonacei)

pentru aluat:

600 gr faina
200 gr unt
100 ml lapte
50 gr zahar
7 gr drojdie uscata
2 galbenusuri
un praf sare

pentru umplutura:

500 gr nuca
100 ml lapte
4 linguri zahar

pentru uns:

1 galbenus
2 linguri apa




Mod de preparare:

Punem intr-un bol faina amestecata cu drojdia uscata si sarea. Adaugam galbenusurile si untul topit. Dizolvam zaharul in laptele caldut si il adaugam putin cate putin in aluat. Framantam pana obtinem un aluat consistent pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in trei parti egale.



 Framantam fiecare bila de aluat pe suprafata de lucru infainata pana nu se mai lipeste de maini si capata consistenta plastilinei. Intindem o foaie rotunda.


Macinam nuca si o amestecam zaharul. Cantitatea de zahar poate varia in functier de gustul fiecaruia. Adaugam laptele fierbinte, putin cate putin, pana obtinem o crema consistenta . Impartim crema in trei si intindem prima parte pe foaia de aluat acoperind toata suprafata.


Rulam aluatul si punem ruloul astfel obtinut in tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu celelalte doua rulouri si le asezam in tava lasand distanta intre ele pentru ca vor mai creste la copt.


Ii ungem cu galbenus de ou batut cu lapte.


Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.  Imediat ce ii scoatem din cuptor, cat inca sunt fiebinti, ii ungem cu un sirop din apa cu zahar. Operatiunea are rolul de a-i pastra fragezi mai mult timp, dar si de a le conferi un aspect placut.



Distribuie daca iti place:

10 comentarii :

  1. E o prostie am facut si nu a iesit nimic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai daca ai facut o prostie normal ca nu ti-a iesit nimic :D Daca ai fi respectat reteta, crede-ma chiar nu avea cum sa nu-ti iasa, o fac sute de mii de persoane an de an si lor le iese, e o reteta clasica :)

      Ștergere
  2. Ce trebuie sa facem sa nu crape.

    RăspundețiȘtergere
  3. Locuieac intrun orasel frumos dinSerbiea si respectànd si obiceiurile de aici àn mica parte 'acum este craciunul pe 6 ianuar si am facut aceasta reteta de cozonac 'am urmat intru tot reteta si m-ia iesit fforte bun cozonacul 'multumesc pt reteta si pt toate retetele frumoase pe care le postati.Va doresc ca acest nou an sa va aduca numai bucurii si inplinirii in tot ceea ce faceti .

    RăspundețiȘtergere
  4. spune-i,te rog la ce temperatura se coace,in cuptor electric.....sant incepatoare :)

    RăspundețiȘtergere
  5. e asa usor de facut cozonacul dupa reteta ca si fiul meu a reusit la ora de tehnologie.Multumesc pentru reteta !

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes