ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 oct. 2013

Ciulama de pui cu ciuperci


 Dragii mei, n-am ce face, sunt tributara trecutului, asadar ciulamaua de pui cu ciuperci si mamaliga e la putere, fie ca va place au ba! Una peste alta credeti-ma e absolut delicioasa, eu n-as putea sa o dau nici chiar pe preparatele bucatariei moleculare, aflate atat de in trend astazi.
Dragilor, astazi e o zi mare, in afara faptului ca e zi de sarbatoare, ocazie cu care urez la multi ani tuturor celor ce isi sarbatoresc onomastica, e ziua in care ridicam in ranguri inalte ciulamaua si o slavim chiar la nivel international, cu ajutorul catorva bloggeri culinari imprastiati prin toate colturile lumii, dar mai ales in umila noastra Romanie, tara de a carei bucatarie eu una marturisesc, sunt tare mandra!




Ingrediente:

1 piept pui (cca 500 gr)
500 gr ciuperci
500 ml smantana
100 ml lapte
sare, piper
patrunjel verde



Mod de preparare:

Taiem pieptul de pui cubulete si il rumenim usor in cateva linguri de ulei. Il scoatem pe o farfurie si il pastram la cald.





Curatam ciupercile, le taiem felii si le adaugam in uleiul in care am prajit puiul.



Le lasam pana sunt facute apoi le scoatem si le pastram si pe ele la cald.



In uleiul ramas punem doua foi de ceapa pe care le lasam doar cat sa isi elibereze aroma apoi le scoatem. Adaugam laptele si smantana.



Dam intr-un clocot apoi adaugam puiul si ciupercile. Asezonam cu sare si piper si mai dam intr-un clocot ca sa scada putin sosul.



Daca doriti un sos mai gros preparati un rantas din doua linguri de faina si putina apa rece si il adaugati  in sos ca sa ingroase, apoi lasati inca doua minute pe foc, avand grija sa amestecati continuu.
Garnisim cu patrunjel verde tocat marunt si servim cu mamaliguta calda.
Va doresc pofta mare dragilor si va invit intr-o calatorie virtuala prin lumea ciulamalelor, alaturi de colegii mei de breasla care au "ciulamarit" cu spor:




Distribuie daca iti place:

14 comentarii :

  1. Foarte buna ciulamaua. Si eu sunt mandra de bucataria romaneasca. As mai vrea astfel de zile internationale si pentru alte feluri de mancare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, nici aici nu as refuza o portie de ciulama... :) daca as fi servita :) Pupice Vio :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu suguranta delicioasa si arata foarte bine! :)

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes