ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 oct. 2013

Penne cu ciuperci si sos alb



Cremoase, savuroase, daca le serviti alaturi de un pahar de vin alb de calitate ati obtinut cina perfecta si rapida dupa o zi obositoare!


Ingrediente:

200 gr penne rigate
250 gr ghebe
200 ml smantana
50 gr branza camembert
75 gr branza cu mucegai
25 gr unt
1 ceapa mica
4 catei usturoi
4-5 frunze de busuioc
piper mozaic
sare roz de Himalaya



Mod de preparare:

Intr-un vas incingem untul si adaugam ceapa si doi catei de usturoi tocati marunt. Ii lasam pe foc pana isi elibereaza aroma apoi adaugam smantana, piperul mozaic proaspat rasnit si sare dupa gust si cele doua tipuri de branza rupte bucati. Lasam pe foc pana se topesc branzeturile si obtinem un sos dens, cremos.


Cat timp preparam sosul fierbem pennele conform indicatiilor de pe ambalaj apoi le trecem prin jet de apa rece. Intr-un vas incingem doua-trei linguri ulei de masline si adaugam ghebele si cei doi catei de usturoi intregi. Lasam pana se fac ciupercile. Indepartam usturoiul si amestecam pennele cu ciupercile si sosul alb.




Punem pe un platou si presaram busuioc proaspat rupt bucatele. 



Distribuie daca iti place:

11 comentarii :

  1. Imi plac pastele ori cum ar fi,nu am pretentii!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt sigura ca sunt extraordinare!O sa incerc reteta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bunatate...imi plac ghebele dar din pacate aici nu se gasesc...stiu ca nu vor avea acelasi gust dar oare se pot inlocui ghebele cu ciuperci champignon?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am facut eu cu champignon. Atat timp cat calesti bine ciupercile sa nu fie zemoase. Mi-a placut foarte mult cum a iesit. Toata lumea a laudat mancarea! Delicios!

      Ștergere
  4. Am incercat si eu reteta in seara aceasta. Au iesit foarte bune. Am folosit tot champignon in locul ghebelor si, desi nu stiu cum ar fi fost daca as fi folosit ghebe, au iesit delicioase si asa. Chiar si baietelul nostru le-a laudat. Multumim pt reteta si felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ca fara piper mozaic si sare roz nici nu ieseau asa-i?mai terminati cu fandoselile,cei care cauta retete nu le cauta degeaba ca sa afle ca exista piper mozaic si sare roz de himalaya ca cea de la noi nu o mai fi buna?! Fandositelor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga anonimule nu se numeste fandoseala ci evolutie. Noi oamenii suntem o specie superioara si e in firea lucrurilor sa evoluam tot timpul, daca tu nu vrei sa evoluezi e fix problema ta! Nici eu nu am stiut dintotdeauna ca exista sare roz si piper mozaic, dar m-am bucurat sa aflu de la altii despre ele. Cand nu le-am avut le-am inlocuit cu sarea si piperul obisnuit, acum daca le am, de ce sa nu le folosesc? Fiindca te deranjeaza pe tine? Traim intr-o tara libera, fiecare este liber sa faca ceea ce ii este pe plac, mai mult, blogul acesta este bucataria mea virtuala si mi-as dori ca acei ce-mi calca pragul sa vina cu inima si mintea deschisa, sa lase frustrarile la usa inainte de a intra!
      Eu iti multumesc totusi pentru comentariu, as fi apreciat sa te si semnezi, sa stiu si eu cu cine stau de vorba, cred ca asa e politicos, nu-i asa?

      Ștergere
  6. In seara asta le pregatesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ești cea mai tare!!! Acum le încerc...Mult succes în continuare!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes