ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 sept. 2015

Mere rase la borcan


Mere rase la borcan pentru iarna, fara zahar, fara conservant, o reteta simpla, se pastreaza foarte bine si sunt delicioase in placinte sau prajituri. Sincer sa fiu daca nu mi le-ar fi recomandat prietena mea Nico nu as fi crezut si clar nu as fi riscat acum insa m-am convins ca e o reteta super si ca se pastreaza foarte bine desi pare greu de crezut! Reteta lui Nico o gasiti aici si va sfatuiesc sa mai aruncati un ochi pe-acolo, veti gasi multe retete interesante.
Anul asta merii din curtea tatalui meu au fost atat de plini de rod incat se indoiau crengile sub greutatea merelor, din pacate insa marea majoritate au cazut pe jos inainte de a ajunge la maturitate si metoda conservarii mi s-a parut cea mai la indemana, era pacat sa se piarda atatea mere.

Ingrediente:

mere 

Da, doar mere, nimic altceva :)






Mod de preparare:

Vom alege mere sanatoase, iar daca mai au pe alocuri lovituri le vom curata bine in acel loc. Eu am avut mere din soiul bot de iepure.


Spalam merele si le curatam de coaja. 


Radem merele pe razatoarea mare.


Indesam bine merele in borcane lasand putin spatiu deasupra. folositi borcane foarte curate si bine uscate si infiletati bine capacele. De asemeni este important sa folositi capace noi.


Sterilizam borcanele. Punem un prosop pe fundul unui vas mai inal, asezam borcanele, completam cu apa cam trei sferturi si dam in doua trei clocote.


Veti observa ca in urma sterilizarii merele vor reveni la culoarea lor initiala desi cand le radem se vor innegri. Pastram borcanele in camara si le folosim iarna la placinte sau prajituri.


Distribuie daca iti place:

17 comentarii :

  1. Ati scris: "Punem un prosop pe fundul unui vas mai inal, asezam borcanele,..." este mai usor sa puneti capace vechi pe care le-ati gaurit in prelabil. Aceste capace "pentru fiert" se pot pastra foarte multi ani.
    Si, ... multumesc pentru reteta, am sa o fac si eu.
    Daniela, Oradea

    RăspundețiȘtergere
  2. Putem face aceeasi reteta si cu alte fructe?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce inseamna doua-tre clocote??? Se poate dupa ceas??? In minute???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In minute e greu de spus, fiindca fiecare aragaz are o anumita putere, la mine de pilda flacara nu are foarte mare putere, asadar nu pot risca sa dau un timp, apoi sa imi spuneti ca v-au pocnit borcanele.

      Ștergere
  4. Bună ziua!vreau să pun și eu mere la borcane, cât timp fierbem borcanele? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum am scris, atat cat sa dea apa in doua-trei clocote.

      Ștergere
    2. 20 minute de când au început sa fiarbă la foc mic sa nu se sparga borcanele ,eu asa pun de ani buni sant ffforte multumita ,,

      Ștergere
  5. Metoda sigură și sănătoasă practicată în familia mea de foarte multi ani .

    RăspundețiȘtergere
  6. Am plita electrica pe curent, nu pe gaz. Cum procedez? Nu inteleg asta cu clocotele. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apa in care fierb borcanele da in clocot atunci cand incepe "sa faca bule" din acel moment mai fierbeti circa 3-4 minute.

      Ștergere
  7. Presupun că temperatura din mijlocul merelor din borcan este aceeași cu a apei clocotinde ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Am făcut și eu și au ieșit foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  9. Tanta Dragomir
    Am ras merele cu coajă are ceva. Multumesc de raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pun si eu mere rase ka borcan, an de an si tin in camara din balcon si 2 ani, sar nu apuca, pt ca am in familie amatori de dulciuri si din momentul cand incepe sa fiarba apa in vasul cu borcane, le tin la foc mic 15 - 20 de minute. Eu adaug si cate 1 lg plina cu zahar la fiecare borcan de 800g. Spor s-aveți!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu am pus niciodata mere rase la borcan pt iarna, fără zahăr. Imi este teama ca in timp vor fernenta. Dacă ați pus, spuneti-ne si noua cum faceti, si cum le păstrați. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu am mere spi pentru că am un gutui care face foarte multe gutui eu folosesc gutui in loc de mere la prăjituri ,la plăcinte și voi pune gutui rase la borcan pentru iarna pentru prima oară

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes