ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 sept. 2015

Ghiveci de legume la slow cooker


E toamna, gradinile abunda de arome si culori iar noi ne bucuram cat de mult putem de ceea ce ele ne ofera! Ce poate fi mai placut decat sa culegi cu mana ta cele mai gustoase si savuroase legume?  O explozie de culori si vitamine, fierte incet cateva ore la slow cooker si garnisite cu patrunjel verde, nu-i asa ca viata e frumoasa? Adeseori fericirea sta in lucrurile simple iar noi pierdem vremea cautand unde nu trebuie. Asadar dragilor, nu mai pierdeti vremea, faceti un ghiveci de sezon, coaceti o paine si bucurati-va sufletul, veti privi viata altfel.
Eu am pregatit ghiveciul la slow cooker-ul Crock Pot, fara de care nu stiu ce m-as face. Am pus ghiveciul in vas si mi-am vazut linistita de treburi fara teama ca se va lipi sau ca va da in foc, mai mult puteam sa plec si la cumparaturi fara probleme si la intoarcere ma astepta mancarea calda.


Ingrediente:

4 cartofi
2 cepe2 morcovi
1 dovlecel
1 vanata 
1 ardei verde
1 ardei rosu
2 rosii mari
2 linguri bulion de rosii
4 linguri ulei
sare, piper
patrunjel verde







Mod de preparare:

Pentru ca vasul crock pot-ului se poate folosi si pe flacara aragazului l-am detasat de vas si l-am pus pe aragaz la foc mic. Am adaugat uleiul si ceapa taiata fideluta si am calit-o pana a devenit translucida.



Mutam vasul in slow cooker si adaugam dovleceii si vinetele taiate felii, ardeii taiati fasii si morcovii taiati rondele.


Completam cu apa cat sa le acopere. Adaugam sare si piper dupa gust.


Punem capacul si setam la temperaturi slow pentru doua ore.  Oparim rosiile, indepartam coaja si le taiem cuburi. Le adaugam in vas.


Adaugam bulionul si lasam sa fiarba inca 30 minute.


Punem ghiveciul in farfurii si presaram desupra patrunjelul verde tocat marunt.


Distribuie daca iti place:

10 comentarii :

  1. Cred ca aceasta reteta este specifica perioadei si toata lumea o face, nu spun chiar din experienta dar foarte multe retete pe care le-am intalnit in ultima vreme sunt ghivece, e imposibil sa nu dau de unul de fiecare data cand caut ceva mai amanuntit. Dar, pana acum al tau arata cam cel mai bine si sunt sigura ca si gustul e la fel de bun. Mi s-a facut o pofta incredibila, multumesc de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Looks so delicious!!! Can't wait for your new post.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne cum arata! Delicios. Yum, yum , inebunesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am bucurat cand am vazut ca pune-ti vasul pe flacara aragazului la foc mic. Numai ca vasul meu s-a fisurat. Dvs. aveti vasul de fonta sau cel ceramic care se vede in fotografie? Cel mai rau este ca nici nu am apucat sa ma familiarizez prea bine cu el si probabil ca nu voi mai lua altul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am vasul ceramic, pobabil sa fisurat datorita socului termic, puteti incerca sa il lipiti cu o solutie rezistenta la caldura la exterior.

      Ștergere
  5. In cartea aparatului scrie ca nu trebuie pus pe flacara. Eu calesc ingredientele in alta cratita/tigaie apoi le pun in crock pot.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes