ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

30 sept. 2015

Cheesecake cu ananas



Iubesc cheesecake-urile, mai ales cele preparate la rece, fara coacere, in combinatie cu diverse fructe. Cheesecake-ul cu ananas a fost pe placut intregii familii si mai ales a copiilor, combinatia dintre blatul crocant de biscuiti, interiorul cremos, jeleul racoros si ananasul caramelizat s-a dovedit a fi foarte pe gustul lor iar copiii au fost si mai incantati de fluturasii din ananas si evident aceia au fost mancati primii.  Pentru prepararea acestui cheesecake am folosit savurosul ananas rondele in sirop slab indulcit de la Sun Food pentru ca ne place foarte mult si pentru ca este suta la suta natural fara adaosuri si fara conservanti!
Produsele Sun Food le puteti gasi in supermarketuri precum Carrefour, Cora, Selgros, Metro, Auchan, Kaufland, Real, Unicarm sau in magazinul online aici.






Ingrediente:

pentru blat:

250 gr biscuiti digestivi
100 gr unt topit
2 linguri zahar pudra

pentru ananasul caramelizat:

2 linguri zahar brun
25 gr unt

pentru crema:

500 gr branza cremoasa
200 gr zahar pudra
200 ml smantana dulce pt frisca
1 pastaie vanilie
10 gr gelatina granule

pentru jeleul de ananas:

siropul de la conserva de ananas 
5 gr gelatina granule

pentru decor:

2 linguri zahar brun
25 gr unt
boabe struguri
menta







Mod de preparare

Eu am folosit biscuiti digestivi cu portocale si stafide. Am pus biscuitii si zaharul pudra in vasul robotului si am mixat.


Am topit untul si l-am adaugat peste biscuiti si am framantat bine cu mainile. Am intins toata compozitia intr-o tava de tort cu margini detasabile (diametrul 28) si am presat bine cu mainile ca sa o intindem pe toata suprafata.  Dam la frigider si cat blatul sta la frigider preparam ananasul caramelizat.



Punem intr-o craticioara untul, zaharul brun si ananasul taiat cubulete mai mici.

Lasam pe foc amestecand din cand in cand pana ce ananasul s-a caramelizat. Intindem imediat anansul cu tot cu siropul caramel pe toata suprafata blatului. Dam la frigider sa se intareasca caramelul si in acest timp pregatim crema.




Mixam branza cu zaharul pana devine cremoasa. Adaugam semintele pastaii de vanilie si omogenizam.


Mixam smantana pentru frisca si cand incepe sa devina ferma adaugam crema de branza si o incorporam.


Pregatim gelatinaconform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporam in compozitie. Gelatina nu trebuie sa fie fierbinte. Amestecam imediat energic pentru a fi distribuita uniform in toata crema. Turnam crema peste ananasul caramelizat si niveam. Dam la rece si cat se va intari crema vom pregati jeleul.


Turnam intr-un bol siropul din conserva de ananas. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj, omogenizam si turnam peste crema de branza. Dam din nou la rece sa se intareasca jeleul. Dupa ce jeleul s-a intarit trecem pe marginile formei un cutitbine ascutit ca sa desprindem crema si apoi desfacem forma.


Punem intr-o tigaie untul si zaharul. Cand untul si zahrul s-au topit vom adauga rondelele de ananas si le lasam pana se caramelizeaza usor pe ambele parti. Le lasam sa se raceasca in tigaie ca sa se imbibe in caramel.


Taiem rondelelele de anans pe din doua si le asezam pe tort astfel incat sa formam aripile unui fluturas. Corpul fluturasului si antenele le vom face din bobite de struguri. din loc in loc asezam frunzulite de menta. Si cheesecake-ul nostru este gata!



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Super reteta, se prepara usor si am de gand sa o pun in practica in weekend-ul ce urmeaza.
    Multumesc! :-bd

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes