ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

2 oct. 2015

Financiers cu zmeura si fistic


Financier sau friand este o prajiturica din patiseria franceza, de regula avand forma de lingou, in general sunt prajituri micute adecvate pentru petrecerile cu ceai. E o prajitura delicioasa avand la baza faina de migdale si untul clarifiat.  Reteta de financiers am vazut-o acum ceva vreme la Dana si mi-a placut foarte mult. Multumesc Dana! 



Ingrediente:

40 gr faina de migdale
40 gr faina alba
55 gr zahar pudra
60 gr unt clarifiat
4 albusuri
50 gr zmeura
50 gr fistic maruntit








Mod de preparare:

Mai intai vom pregati untul clarifiat. Avem nevoie de un unt de calitate, cu 80% grasime si fara sare. Punem untul intr-un vas la foc mic si il lasam sa dea in clocot. Pe masura ce untul clocoteste adunam toata spuma care se formeaza pana cand vom ramane doar cu un lichid galben asemanator uleiului. Dam vasul deoparte si il lasam sa se racoreasca.
Amestecam zaharul pudra cu faina alba si faina de migdale si le cernem printr-o sita deasa. Indepartam resturile care nu au trecut prin sita. Faina de migdale trebuie sa fie bine uscata, daca folositi migdale pe care le veti macina e de preferat sa le uscati mai intai in cuptor. Eu am folosit faina de migdale de la Solaris.


Amestecati usor albusurile doar atat cat sa se omogenizeze fara sa formeze spuma. Adaugam albusurile si untul clarifiat peste amestecul de faina.


Amestecam pana obtine o compozitie omogena si turnam aluatul in formele de silicon. Pe fiecare prajiturica asezam cateva zmeurici si presara fisticul maruntit. Eu am folosit fistic crud de la Solaris.

Dam la cuptorul preinacalzit la 180 grade si le coacem circa 20 minute pana cand incep sa se rumeneasca usor.





Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes