ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 oct. 2015

Cum pastram carnea proaspata mai mult timp?

Aparatul de ambalare in vid FoodSaver de cand a poposit la mine in bucatarie mi-a schimbat perspectiva asupra unor lucruri si m-a invatat cum pot economisi in mod eficient. Cu el am invatat cum sa pastrez prospetimea fructelor si a legumelor de pana la 5 ori mai mult, am invatat cum pot eficientiza la maximum spatiul din congelator, am invatat sa pastrez branzeturile, preparatele dar si fursecurile, bezelele, produsele de patiserie sau chiar mancarea gatita. Iar astazi am descoperit cum pot pastra carnea mai mult timp in frigider sau congelator. 
Prin vidare impiedecam aerul sa vina in contact cu carnea pastrand-o astfel proaspata mai mult timp si totodata evitand deshidratarea si pierderea sucurilor din carne. Prin vidare carnea poate fi pastrata atat in frigider cat si in congelator perioade mult mai mari de timp, in plus va ocupa si mult mai putin spatiu. 
Aparatul de vidat Food Saver are un design foarte placut si prezinta marele avantaj al depozitarii pe verticala. Nu ocupa mult spatiu, este usor de manevrat dar si foarte usor de folosit.


In pachet avem doua pungi de diferite marimi dar si o rola din care ne putem confectiona singuri pungi de marimea dorita aparatul fiind prevazut cu un cutter incorporat. Odata pungile confectionate nu ne ramane decat sa punem carnea in punga sa introducem capatul pungii in tavita de picurare, sa apasam butonul start si va incepe procesul de vidare. Indicatorul de progresie ne va arata tot timpul in ce stadiu de functionare este aparatul prin aprinderea ledurilor. La final nu ne ramane decat sa scoatem tavita de picurare unde s-a scurs excesul de umiditate si sa o spalam.

Mancam carne in mod echilibrat, nu cumparam in cantitati foarte mari insa se intampla adeseori sa cumpar cu intentia sa fac in weekend o friptura sa zicem. Ei bine in frigider exista riscul sa nu reziste atat de mult, daca o bag la congelator si o decongelez ulterior nu va mai fi la fel de buna, asa ca cea mai buna solutie s-a dovedit a fi vidarea pentru ca efectiv prelungeste perioada de prospetime a alimentelor. 
Iata de exemplu daca am cumparat niste pulpa de porc putem foarte bine sa o vidam si o pastram in frigider pana in momentul folosirii. Daca de exemplu ati taiat porcul faceti portii si le depozitati in congelator,  pungile de vidare sunt prevazute cu o banda pe care puteti scrie ce se afla in punga respectiva.




Daca ati scos o punga dn frigider si ati folosit carnea nu aruncati punga, taiati usor pe langa lipitura, spalati punga, o  lasati sa se scurga de excesul de apa si apoi o reflositi. Iata eu am vidat in ea niste pulpe pe care intentionez sa le fac pe gratar in weekend. 




 
Pestele stim cu totii ca este foarte perisabil, asadar e riscant in stare proaspata sa il pastram mai mult de o zi in frigider. Il vom vida si il putem pastra fara teama cateva zile.


Parintii mei de cand au iesit la pensie s-au mutat la tara si pasiunea lor e sa creasca gaini, rate, gaste sau iepuri. Mi-au adus un iepure, l-am desfacut, l-am facut portii, o parte l-am bagat in congelator iar doua pulpe le-am pastrat sa fac zilele astea iepure cu masline. Le-am vidat si le-am depozitat in frigider.


Asadar iata cum evit  risipa pastrand astfel carnea  mai mult timp si mai ales in cele mai bune conditii de igiena.  Categoric aparatul de vidat Food Saver imi este de mare folos in bucatarie  si consider ca raportul calitate, eficienta, pret este unul rezonabil.
Puteti achizitiona alaturide aparatul de vidat si caserole de vidare de diverse marimi, dopuri de vidare, pungi sau role de vidare si chiar caserola pentru marinare. 

Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes