ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 oct. 2015

Solutii eficiente pentru stoparea risipei alimentelor


Statisticile spun ca un roman arunca in medie 100 Kg de mancare pe an. Wow, pare fabulos, nu-i asa? Dar totusi atat de adevarat! In fiecare saptamana cand revizuiesc continutul frigiderului ca sa imi pot face cumparaturile saptamanale arunc cate ceva si e foarte pprobabil ca in decursul unui an chiar sa depasesc 100 kg de mancare aruncata.
Astazi va prezint o alta solutie de a spune stop risipei alimentarei si anume  aparatul si caserolele de vidare Food Saver. Despre pungile de vidare v-am mai vorbit, eu am fost profund impresionata de cat de mult am economisit cu ajutorul lor si de cat spatiu am economisit in congelator si acum a venit momentul sa va vorbesc despre caserolele de vidare.
Trebuie sa va spun ca puteti gasi pe site si caserola pentru marinare rapida dar si caserole mari de vidare.
Caserolele de vidare pot fi achizitionate separat ele gasindu-se la set de 3 caserole de 700 ml. Caserolele pot fi folosite cu toate aparatele de vidare Food Saver si pastreaza prospetimea alimentelor cu pana la de 5 ori mai    mult timp decat s-ar pastra alimentele in mod obisnuit.
Baza caserolelor poate fi spalata in masina de spalat vase si poate fi folosita chiar si in cuptorul cu microunde. 




Cum procedam? Asezam alimentele pe care dorim sa le pastram proaspete mai mult timp in caserole, punem capacul conectam un capat al furtunului de vidare la orificiul caserolei si celalalt capat la portul de pe aparat. 

Pentru ca vreau sa fac mai tarziu niste frigarui de somon si o friptura de porc dar nu as vrea nici sa miroasa a peste si a usturoi in frigider si totdata n-as vrea ca pestele sa se altereze am ales solutia ceamai eficienta. Somonul l0am taiat cubulete, l-am asezat in caserola, am stors peste el putina zeama de limeta si amras si utina coaja apoi am pus capacul si am vidat caserola.
Carnea de porc am condimentat-o cu ierburi aromatice, boia si usturoi, am asezat-o in caserola, am pus capacul si am vidat. Acum asteapta cuminti pe unul din rafturile frigiderului sa le vina randul.




Am cumparat de curand masline si zilele urmatoare vreau sa pregatesc iepure cu masline. Asez maslinele in caserola, pun capacul, videz si la frigider si cu ele, curand vor avea intalnire cu iepurasul si trebuie sa fie proaspete si gustoase!


Maine mergemin vizita la niste prieteni si cum toata lumea se asteapta ca eu sa le duc ceva bun am pregatit niste pateuri cu ciuperci. au iesit delicioase, fragede si usor crocante, o nebunie! Dar stim cu totii ca fietajele daca sunt puse in punga se inmoaie, daca raman in contact cu aerul se intaresc, asa ca e indicat sa le mancam imediat. Eu le-am pusin caserola si le-am vidat, maine vor fi de parca abia le-am scos din cuptor!


Ne place fisticul dar cand desfac o punga nu il manca intotdeauna pe tot, asa ca am gasit solutia sa il pastrez pe cel ramas cu ajutorul caseroleide vidare.



Cu ajutorul caserolelor de vidare puteti pastra de asemenea mancarea gatita, sendvisurile pentru pachetel, produse de patiserie, produse fragile cum ar fi bezelele sau macaronsii. Puteti sa va luati pranzul la birou in astfel de caserole, eu una ador salatele, dar dupa cateva ore isi schimba si gustul si culoarea, prin vidare insa va fi de parca a fost preparata chiar atunci. 


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. pot folosi si altte pungi ?am observat ca alimentele umede se videaza mai greu

    RăspundețiȘtergere
  2. am achizitionat aparatul de curand.este f elegant chiar am vidat dovlecei;este totul OKdupa devidare ele raman ca si crude respectiv ca si proaspete

    RăspundețiȘtergere
  3. aveti la reclame pe blog de incurcati vizitatorii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E ca si cum intri la cineva in bucatarie si ii spui ca te incurca tablourile de pe pereti! Nu este nimeni obligat sa le priveasca :)
      Dumneavoastra beneficiati de retetele de pe acest site in mod gratuit, fara sa fie nevoie sa platiti nimic, eu intretin site-ul din banii castigati din acele reclame!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes