ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 oct. 2015

Cum spunem stop risipei alimentare?


Cumparam, cumparam, cumparam, insa de cele mai multe ori cumparam mai mult decat folosim si nu de putine ori  aruncam efectiv banii pe fereastra fiindca avand tendinta de a cumpara mai mult decat ne este necesar ajungem ca unele produse sa se strice in frigider si sa fim nevoiti sa le aruncam!

Imi plac reducerile si de fiecare data cand ajung in supermarket desi plec cu listuta de acasa nu rezist tentatiei de a cumpara si produse aflate la reducere. 
Ador branzeturile de orice fel, mai ales ca pot fi folosite la atatea retete, asa ca de fiecare data reusesc sa am cateva feluri in frigider. Unele rezista mai multa vreme altele insa dupa un timp incep sa capete gust de ranced sau sa se intareasca  prea tare.
Preparate mancam destul de rar insa se intampla sa mai cumparam si cum nu ne omoram dupa ele mereu ne raman in frigider.
Cu aparatul de vidat Food Saver  am gasit solutia de a spune stop risipei alimentare. Cu ajutorul sau pastram prospetimea alimentelor de pana la 5 ori mai mult decat metodele obisnuite de conservare. 
Food Saver e usor de transportat si depozitat, exista chiar si posibilitatea depozitarii acestuia pe verticala, are aspect placut, e prevazut cu un buton de pornire, cu leduri ce indica progresul aparatului si cu un port pentru caserole si dopuri de sticle. 
Cu Food Saver vidam foarte usor, doar introducem punga cu produsul in tavita de picurare a aparatului, inchidem capacul si apasam un buton iar aparatul isi face treaba, simplu, nu-i asa? Dupa vidare nu trebuie decat sa spalam tavita de scurgere fiindca acolo se colecteaza excesul de umiditate.

Am prin frigider cateva branzeturi ce-mi prisosesc, nu cred ca voi reusi prea curand sa gatesc ceva cu ele asa ca cea mai buna solutie este vidarea lor. Se vor mentine proaspete mai mult timp iar eu  le voi folosi atunci cand va veni momentul.


O bucata de emmentaler din care am folosit doar o mica parte am vidat-o si am asezat-o in cutia pentru branzeturi.


La fel am procedat si  cu o bucata de cas si cu un triunghi de branza cu mucegai.


Si jumatate din rotita de cascaval a avut aceeasi soarta.


Preparatele ramase le-am pus pe toate intr-o punga si le-am vidat, le voi folosi mai tarziu.






Pungile de vidare sunt refolosibile, le puteti spala dupa fiecare utilizare apoi le folositi din nou. Aparatul vine la pachet cu doua seturi de pungi si cu o rola din care ne putem confectiona singuri pungile si este recomandat ca de fiecare data cand cnfectionam o punga sa o facem putin mai mare decat ne este necesar. 


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes