ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

30 mar. 2022

Legume la cuptor, cu vin si usturoi

Reteta de legume la cuptor, cu vin si usturoi intra in categoria retetelor simple si la indemana oricui, este o garnitura excelenta pentru diverse tipuri de carne, dar poate fi si un fel de sine statator, mai ales in perioada postului.
Eu am folosit radacinoase, insa puteti pregati aceasta reteta folosind orice alte legume va plac sau aveti la indemana.
Va recomand si legumele simple, la cuptor sau frigaruile de legume. Mai multe retete cu legume gasiti aici. Mai multe retete de post gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente legume la cuptor, cu vin si usturoi

1 sfecla mica
3 cartofi
3 morcovi
1 pastarnac
o capatana usturoi
1 crenguta cimbru
1 crenguta rozmarin
2-3 linguri ulei masline
100 ml vin alb 
100 ml apa
sare dupa gust


Mod de preparare legume la cuptor, cu vin si usturoi.

Curatam legumele si le spalam apoi le taiem cuburi.

Asezam legumele intr-o tava termorezistenta si le amestecam.

Capatanei de usturoi ii taiem un capac deasupra si o asezam in mijlocul legumelor, cu partea taiata in sus. Adaugam sare si punem deasupra cimbrul si rozmarinul.

Stropim legumele cu uleiul de masline si adaugam vinul si apa.

Dam la cuptor, la 200 grade, pentru circa 30-40 minute. Eu le-am lasat la cuptor pana cand a scazut aproape tot sosul si legumele s-au caramelizat usor


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes