ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 mar. 2022

Medalion de novac cu legume, la cuptor

Novacul este un peste pe care il consumam destul de des, si cum avem norocul sa locuim intr-un oras situat pe malul Dunarii cumparam direct de la pescari, il portionam in functie de ceea ce dorim sa pregatim si il pastram la congelator.
Va recomand si novacul in sos tomat sau fileul de novac cu sos de portocale si capere. Mai multe retete cu peste gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente medalion de novac cu legume, la cuptor

2 medalioane novac (cca 500 g)
2 cartofi
1 morcov
1 ceapa rosie
100 ml vin alb
50 ml ulei
sare, piper, chilli
 
Mod de preparare medalion de novac cu legume, la cuptor
 
Eu am avut un novac intreg, pe care l-am portionat. Capul si coada l-am pastrat pentru ciorba, iar din restul am obtinut 8 medalioane de novac, pentru ca a fost destul de marisor. Acestea doua au avut aproximativ 500 g.
Le ungem bine cu jumatate din cantitatea de ulei pe toate partile si le dam cu sare.

Am pregatit mai intai legumele. Am curatat cartofii si morcovii si ceapa rosie, le-am spalat pe toate apoi am taiat cartofii cuburi, morcovii rondele si ceapa felii. Le-am asezat intr-o tava termorezistenta, am adaugat uleiul ramas si am amestecat.

Asezam si pestele, adaugam vinul si condimentam cu sare, piper si chilli. Acoperim tava cu un capac sau cu folie de aluminiu, si dam la cuptor, la 180 grade, pentru circa 30 minute. Daca pestele este mai subtire, eventual daca folositi file de peste, va sta mai putin la cuptor. Daca folosim peste intreg vom mari putin timpul.

Dupa 30 minute indepartam capacul sau folia si il mai lasam la cuptor 10 minute, folosind si functia de ventilatie, ca sa se rumeneasca frumos.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes