ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

22 sept. 2015

Pasta (bulion) de ardei

  
 Bulionul sau pasta de ardei e nelipsita din camara oricarei gospodine care se respecta. Cu gust intens cu o culoare frumoasa bulionul de ardei da culoare si savoare mancarurilor. In mod normal se face doar din ardei eu intotdeauna insa pun si o cantitate mai mica de rosii pentru ca bulionul va fierbe mai bine astfel, e regula nescrisa a familiei asa ca o respect si eu. 


Ingrediente:

5 kg ardei capia
1 kg rosii
100 ml ulei
100 gr zahar
2 linguri sare grunjoasa





Mod de preparare:

Alegem ardei rosii: capia, ardei gras sau gogosari, e de preferat sa predomine totusi ardeii capia, acestia avand un gust mai intens. Spalam bine ardeii.


Le scoatem cotoarele si ii taiem fasii.



Dam ardeii la robot (sau masina de tocat) pana obtinem o pasta. Rosiile le dam prin masina de rosii cu separator. Punem in oala ardeii si rosiile si adaugam sarea, zaharul si uleiul. Gustati si in functie de propriul gust mai puteti adauga sau reduce cantitatile.
Fierbem bulionul la foc mic si amestecam din cand in cand pana devine pasta.  Eu anul asta l-am facut la tara la ceaun.


Turnam bulionul fierbinte in borcane si pentru siguranta sterilizam borcanele. Asezam un prosop pe fundul unui vas, apoi punem borcanele, completam cu apa cam pe trei sferturi si dam in cateva clocote. Lasam sa se raceasca apoi le depozitam in beci sau camara.



Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes