ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

17 oct. 2022

Conopida murata cu sfecla rosie

Conopida murata in saramura, cu sfecla rosie, pe langa faptul ca este foarte gustoasa, are si un aspect deosebit, asa ca eu pun in fiecare an un borcan pe care il desfacem de Craciun, astfel incat se va afla mereu printre vedetele mesei festive. Muraturile in saramura, pe langa faptul ca sunt foarte gustoase, au si nenumarate beneficii pentru sanatate.
Va recomand si conopida in otet, castavetii murati in saramura sau  varza murata in suc propiu. Mai multe retete de muraturi gasiti aici. Mai multe retete cu conopida gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici



Ingrediente conopida murata cu sfecla rosie

1 conopida (cca 1 kg)
1 sfecla rosie (200 g)
1 radacina hrean
frunze telina
bete de marar
1 l apa
1 lingura sare (cca 30 g)



Mod de preparare conopida murata cu sfecla rosie

Alegem conopida cat mai proaspata, fara pete. Conopida mea a avut  aproape 1 kg cantarita intreaga, cu tot cu frunze si cotoare. Desfacem buchetele de conopida si indepartam frunzele si cotoarele, apoi o spalam.

Pregatim un borcan pe care il vom spala foarte bine in prealabil.  Borcanul meu a avut 1700 ml. Pregatim apoi si restul ingredientelor. Spalam sfecla, o curatam de coaja si o taiem felii. Curatam si radacina de hrean si o taiem fasii, pe lungime. Spalam frunzele de telina si betele de marar.
Asezam conopida in borcan si, din loc in loc, adaugam cate o felie de sfecla, radacina de hrean, frunze de telina si bete de marar. Dupa ce am umplut borcanul asezam deasupra frunze de telina si bete de marar.

Pregatim saramura. Poportia folosita este de 1 l apa si o lingura de sare. Ce conteaza cel mai mult pentru o saramura reusita este sarea. Vom folosi sare grunjoasa, neiodata, speciala pentru muraturi. Fierbem apa impreuna cu sarea si cand da in clocot o dam deoparte si o lasam sa se racoreasca putin. Turnam cu grija saramura in borcan astfel incat sa acopere conopida. Ca sa evitam spargerea borcanelor le asezam pe ceva metalic, apoi turnam saramura. Eu intotdeauna fac putin mai multa saramura pentru ca poate varia cantitatea de lichid, in functie de cum este asezata conopida in borcane.


Nu punem imediat capacul, eu am lasat mai intai cateva zile borcanul pe blatul din bucatarie, acoperit cu o farfuriuta. Dupa ce incepe procesul de fermentatie verificati cand si cand borcanele si, cand saramura isi schimba usor aspectul, va trebui sa o vanturam. Am vazut la bunicii si la parintii mei ca introduceau un furtun subtire din pvc in borcanele cu muraturi si suflau, producandu-se astfel aerarea saramurii, asa ca am procedat si eu la fel. Dupa o saptamana am pus capacul si am mutat borcanul in camara, la loc racoros, ferit de razele directe ale soarelui.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Îmi plac tare mult rețetele, în primul rand că sunt la îndemâna oricui, apoi pt cum sunt explicate

    RăspundețiȘtergere
  2. Da mulțumesc frumos pentru rețetă.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes