ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 oct. 2022

Friptura brasoveana

Friptura brasoveana este o reteta simpla, cu ingrediente la indemana oricui, dar foarte gustoasa si satioasa.
Mai multe retete cu carne de porc gasiti aici

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


Ingrediente friptura brasoveana

500 g carne porc slaba
300 g cartofi rosii
100 g bacon
1 ceapa 
2 catei usturoi
sare dupa gust 
piper macinat
cateva frunze patrunjel

Mod de preparare friptura brasoveana

Alegem cartofi rosii sau cartofi speciali pentru prajit. Ii spalam, ii curatam de coaja apoi ii taiem cubulete si ii prajim in ulei incins, apoi ii scoatem intr-o sita si ii lasam la scurs. 

Vom alege carne de porc cat mai slaba, pe cat posibil fara grasime. Eu am avut cotlet de porc dar merge si pulpa, spata sau muschiulet de exemplu. Taiem carnea aproximativ la aceeasi dimensiune cu cartofii. Prajim carnea in ulei, pana se rumeneste. Scoatem carnea si o pastram deoparte.

Pastram doar cateva linguri din uleiul in care am prajit carnea.  Adaugam baconul si il rumenim. Adaugam usturoiul pisat si ceapa tocata marunt si o lasam pana devine tanslucida.

Adaugam carnea si cartofii, amestecam si ii mai lasam circa un minut, ca sa se intrepatrunda gusturile. Adaugam piper si sare dupa gust.

La final adaugam patrunjel proaspat, tocat marunt.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes