ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 oct. 2022

Pui in sos cremos de ciuperci

Am vazut  reteta de pui cremos in sos de ciuperci pe acest blog, si atat de mult mi-a placut cum arata, incat nu m-am lasat pana nu am pregatit-o si eu. Este un preparat deosebit, si chiar merita incercat.
Va recomand si puiul cu smantana, escalopul de pui cu ciupercipuiul in sos gorgonzolla, pietul de pui gratinat cu mozzarella si ciuperci sau pieptul de pui gratinat.  Mai multe retete cu carne de pui gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici



Ingrediente pui in sos cremos de ciuperci

2 piepti pui (cca 500 g)
4-5 linguri faina
30 g unt
30 ml ulei masline
250 g ciuperci brune
2 catei usturoi
50 ml vin alb sec
200 ml smantana de gatit 32%
1 lingura mustar Dijon
200 ml supa pui
1 lingura amidon
sare, piper
 
Mod de preparare pui in sos cremos de ciuperci
 
Taiem pieptul de pui in felii subtiri. Le condimentam cu sare si piper si apoi le trecem prin faina.  Intr-o tigaie incingem untul impreuna cu uleiul de masline si punem puiul.

Il rumenim pe ambele parti apoi il scoatem si il pastram deoparte.

In uleiul ramas adaugam ciupercile taiate felii.

Cand s-au rumenit adaugam ustuoiul pisat, il lasam doar cat sa isi elibereze aromele apoi scoatem ciupercile si le pastram deoparte.

Adaugam vinul alb si deglasam tigaia. Am folosit vin alb sec, nu va recomand sa folositi un vin dulce, pentru ca deja avem smantana si mustarul dulci.  Adaugam smantana lichida, mustarul Dijon si supa de pui. Lasam sa fiarba la foc mic. Nu lasati tigaia nesupravegheata deoarece riscati sa vi se taie sosul.

Cand ajunge la punctul de fierbere adaugam puiul si ciupercile si le mai lasam doua minute, cat sa se imprieteneasca aromele. Pastram deoparte cateva ciuperci pentru decor.

Dizolvam amidonul in 2-3 linguri de apa rece si il adaugam in tigaie si amestecam bine. Lasam cat sa se gateasca amidonul si sa se ingroase sosul apoi il dam deoparte.

In momentul servirii adaugam ciupercile si patrunjel verde tocat marunt.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes