ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 oct. 2022

Pui la rotisor pregatit la friteuza cu aer cald


Inca din prima clipa in care Airfryer-ul de la Heinner a poposit la mine in bucatarie, nu mi-am putut lua gandul de la un pui la rotisor! Nu am pornit cu asteptari foarte mari, recunosc, insa rezultatul m-a uimit, si mi-a depasit cu mult asteptarile, astfel incat acum, pot spune cu mana pe inima ca, fie si doar pentru puiul la rotisor, si tot merita sa o achizitionezi!
Dar friteuza are si alte functii care o fac sa fie cu mult mai utila decat atat, si subliniez in mod deosebit functia de cuptor electric, pentru incalzit sau copt, functie ce o face cu mult mai utila, si iata ca, in sfarsit am un motiv intemeiat sa ma despart de vechiul meu cuptor cu microunde, pentru ca, practic, nu voi mai avea nevoie de el, friteuza fiindu-mi suficienta, asadar imi voi eficientiza si spatiul din bucatarie. Pe langa puiul la rotisor si functia de cuptor electric, iubesc la aceasta friteuza functia de deshidratare a fructelor, si abia astept sa le pregatesc copiilor chipsuri din mere! Pana una alta am folosit functia pentru a deshidrata rosii, astfel incat va urma curand, pe blog, reteta de rosii deshidratate, conservate in ulei de masline!
Cel mai bun pui la rotisor, cei mai faini cartofi prajiti, cele mai crocante degetele de pui, dar si cele mai pufoase briose le poti obtine cu ajutorul acestei friteuze cu aer cald!
In concluzie  friteuza cu aer cald Heinner HAF-B2000FB pe langa designul placut, este si de mare folos intr-o bucatarie. Friteuza are o capacitate  a cuptorului de 11 l si o capacitate a cosului de preparare de 4,5 l, putere de 2000 W, termostat reglabil (de la 8 pana la 200 grade si temporizator (de pana la 4 ore). Este prevazuta cu un panou de comanda tactil si are 8 programe de preparare si anume: cartofi prajiti, pulpe, cotlet, pulpe, peste, creveti, pui fript, frigare, fructe deshidratate.
Aparatul este prevazut cu accesorii precum: cosul pentru friteuza precum si maner detasabil pentru cos, tava pentru scurgerea uleiului, 3 rafturi pentru prepararea cu aer cald, tija si maner pentru rotisor. 

Revenind la reteta de pui la rotisor, trebuie sa va spun ca puiul preparat astfel este delicios, fraged si suculent in interior, si rumen si crocant la exterior, iar cartofii pe care i-am pus in tava de scurgere a grasimii au fost senzationali! O singura precizare as avea, puiul meu a avut 1,5 kg, a fost cel mai mic pe care l-am gasit, sfatul meu este sa folositi unul de circa 1 kg, maxim 1,2 kg, pentru o eficienta maxima.




Ingrediente pui la rotisor pregatit la friteuza cu aer cald

1 pui cca 1 kg
500 g cartofi
3-4 linguri ulei masline
1 lingurita boia dulce
1 lingurita sare 
1 lingurita piper
1 lingurita usturoi granulat



Mod de preparare pui la rotisor pregatit la fiteuza cu aer cald

Alegem un pui cu o greutate de circa 1 kg, maxim 1,2 kg. Asa cum am spus in introducere al meu a avut 1,5 kg, ceea ce a ingreunat putin procesul de rotisare si l-a si prelungit. Spalam puiul si il stergem cu servete absorbante.

Din uleiul de masline, sare piper, boia si usturoi pregatim o pasta cu care masam bine puiul atat la interior cat la exterior. Desigur, cantitatile le puteti adapta propriului dvs gust. Pastram putin din acest amestec si pentru cartofi. Legam picioarele puiului, ca sa nu impiedice procesul de rotisare.

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam, ii taiem si ii condimentam si pe ei cu aceelasi amestec cu care am condimentat puiul. Eu am avut cartofi mici, din cei speciali pentru cuptor, pe care i-am taiat in doua.
Introducem tija rotisorului prin mijlocul puiului si infigem tepusele ca sa stea fix. Intoducem tija in adancituile speciale de pe peretii interiori ai cuptorului. Asezam dedesubt tava de scurgere, in care am asezat catofii.

Inchidem capacul cuptorului si conectam aparatul la priza. Apasam pe ecranul tactil butonul de ponire.  In cartea cuptorului veti gasi indicatii, precum si un tabel orientativ, de foarte mare folos.
Apasam butonul aferent programelor, cel cu cele trei linii de pornire, si apasam pana ajungem pa programul "Pui fript" si implicit vom avea temperatura de 200 grade si un timp de coacere de 40 minute.

Pentru ca puiul meu a fost mai mare, am fost nevoita sa prelungesc timpul de gatire cu inca 40 minute, asadar am avut un timp final de preparare de 80 minute. Pe durata prepararii puteti deschide oricand cuptorul pentru a verifica puiul. Temperatura, precum si durata le puteti modifica chiar si in timpul functionarii aparatului.

La fimalizarea pogramului aparatul va emite un semnal sonor. Scoatem puiul cu ajutorul manerului pentru rotisor. Ca sa inchidem aparatul tinem apasat pe botonul de pornire/oprire. Servim puiul alaturi de cartofi.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes