ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 oct. 2022

Merdenele cu branza sarata


Iubesc merdenelele cu branza sarata, si mi-am dorit foarte mult sa le pregatesc si eu acasa! Sincera sa fiu aveam senzatia ca sunt mai complicat de facut, din fericire m-am inselat, pentru ca sunt destul de usor de pregatit, necesita doar putina rabdare. Rezultatul a meritat insa din plin asteptarea, fiindca sunt tare bune, cu gust fin de unt, cu zeci de foite sfaramicioase si usor crocante si umplutura buna de branza.
Va recomand si placinta cu branza si praz, placinta turceasca cu branza sarata sau placinta cu branza sarata. Mai multe retete cu branza gasiti aici. Mai multe retete de patiserie gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor.


Ingrediente merdenele cu branza sarata

pentru aluat

500 g faina
250 ml apa
1/2 lingurita sare
1 lingurita otet
 
pentru impachetat
 
200 g unt 82%

pentru umplutura
 
300 g telemea 
2 oua

Mai intai vom impatim untul in 12  bucati aproximativ egale. Eu l-am lasat la temperatura camerei cat am pregatit aluatul, sa se inmoaie ca sa il pot intinde. Folositi unt cu continut ridicat de grasime.

Pregatim aluatul. Punem intr-un bol faina si sarea, apoi adaugam apa si otetul si framantam pana obtinem un aluat elastic.

Impartim in 12 bile de aluat. Fiecare bila de aluat a cantarit circa 70 g.

Intindem pe rand fiecare bila de luat astfel incat sa obtinem un dreptunghi cat mai subtire. Dimensiunile triunghiului au fost de apoximativ 15/20.

Ungem cu un cub de unt, pe toata suprafata.

In acest moment vom incepe impachetarile. Mai intai vom aduce latura mai lunga a dreptunghiului (lungimea) si o suprapunem pana la mijloc.

Suprapunem peste ea calalta latura.

Aduceam una din margini si o suprapunem pana la jumatate.

Apoi suprapunem peste ea cealalta margine.

Procedam astfel cu fiecare bila de aluat apoi le dam la frrigider pentru aproximativ 30 de minute, cat sa se intareasca untul.

Dupa 30 minute scoatem merdenelele si le intindem din nou cu sucitorul, astfel incat sa formam un patrat, cu atentie sa nu le rupem. Pentru ca la mine in bucatarie era destul de cald, eu le-am scos din frigider pe rand, una cate una.
Branza o dam pe razatoare si o amestecam cu ouale. Eu am folosit telemea de oi usor sarata, si am pus doua oua, insa e posibil, daca folositi branza cu consistenta mai moale, sa fie nevoie de un singur ou.
Asezam in mijlocul patratului de aluat o lingura de umplutura.

Vam aduce laturile catre mijloc, mai intai pimele doua.

Apoi celelalte doua, astfel incat sa formam un plic.

Aszam merdenelele in tava tapetata cu hartie de copt, cu deschizatura in jos.

Eu le-am uns deeasupra cu putin unt topit, dar puteti sari daca doriti peste aceasta etapa.

Coacem merdenelele in cuptorul preincalzit, la 180 grade, cu ventilatie, pentru circa 20 minute.

La final merdenelele aproape ca isi vor dubla volumul, si vor ave laturile de circa 13/13 cm.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes