ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 ian. 2021

Placinta turceasca cu branza sarata

Ador placintele, si de cand am descoperit placintele turcesti le fac din ce in ce mai des, in special cele sarate. Asadar astazi, cum ma tot impiedecam de o bucata de branza prin frigider, am zis ca ar fi cazul sa o salvez intr-o placinta.
Am folosit foi yufka, sunt mai fine decat foile obisnuite de placinta, eu le iau din Auchan, dar le-am vazut si in Carrefour sau Selgros, probabil si in alte magazine mai mari.

tot cu foi yufka va recomand sa incercati si renumitele placinte tigarete "Sigara Borek", gasiti reteta aici. Mai multe retete de placinte gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetei) 
 

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente placinta turceasca cu branza sarata

1 pachet foi placinta yufka
300 g branza sarata
1 ou
cateva fire patrunjel
200 g unt topit
1 lingurita susan negru

Mod preparare placinta turceasca cu branza sarata

Eu am avut telemea de oaie. Am dat-o pe razatoare, am adaugat oul si patrunjelul tocat si am amestecat bine.

Desfacem foile de placinta cu atentie. Ale mele au fost lipite si s-au mai rupt pe alocuri dar nu a fost o problema. Foile au fost rotunde si le-am taiat in doua. Ungem cu unt topit toata suprafata foii.

Adaugam umplutura de branza.  Acest gen de placinta nu se face cu multa umplutura, asadar o vom repartiza ca in imaginea de mai jos.

Rulam si formam un "melc" din aluat. Il asezam in mijlocul tavii unsa cu unt. (diametru tava 28 cm)

Procedam la fel ruland in jurul "melcului" pana cand vom termina toate foile si umplutura.

Ungem cu untul topit ramas toata suprafata placintei.

Presaram susanul negru pe toata suprafata.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, cu ventilatie, pentru aproximativ 40 minute, pana cand se rumeneste frumos.


Daca va place placinta mai crocanta o lasati asa cum este, daca o doriti ceva mai moale, imediat ce o scoateti din cuptor o veti stropi cu apa rece si o acoperiti si un prosop curat. Taiem placinta felii, ca pe tort. Este foarte buna atat calda, cat si rece.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes