ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 aug. 2021

Pui cu smantana

O  mancare simpla si gustoasa, puiul cu smantana este specific zonei Moldovei si acest fel de mancare ii aminteste sotului de copilarie, eu am mancat pui cu smantana abia dupa ce m-am casatorit.
De atunci l-am tot pregatit, e genul acela de mancare care aduce familia impreuna in jurul mesei, va recomand sa il incercati si voi.

Va recomand si  pulpele de pui cu ciuperci si smantanatocanita de pui, ciulama de pui, cu ciuperci,  sau ostropelul de pui. Mai multe retete cu carne de pui gasiti aici.  (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici 

 Ingrediente pui cu smantana
 
1 kg copanele de pui
50 ml ulei
500 g smanatana grasa
1 ceapa mare
1 lingura faina
patrunjel verde


Mod de preparare pui cu smantana

Fierbem copanelele in apa cu sare. Puteti sari peste aceasta etapa in functie de ce fel de carne aveti.

Le scoatem si le lasam la scurs, apoi le prajim in uleiul incins, pana se rumenesc pe toate partile. Adaugam ceapa si o lasam pana cand se inmoaie si devine translucida. Adaugam faina si amestecam imediat, ca sa nu se formeze cocoloase.

Dupa ce am prajit faina adaugam smantana, de preferat cu minim 20% grasime si o lasam sa fiarba cateva minute.

Dam deoparte si adaugam patrunjelul verde, tocat marunt. Neaparat sa faceti si mamaliga, cu paine nu are nici un farmec!


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes