ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 aug. 2021

Salata de vinete

 Salata de vinete este gustarea preferata pe timp de vara, e una dintre cele mai populare retete cu vinete, alaturi de zacusca, evident, iar astazi va prezint varianta simpla, clasica, salata de vinete cu ceapa.
Exista o multitudine de moduri in care puteti prepara salata de vinete: cu maioneza, cu usturoiu, cu ardei copti, cu rosii coapte, cu iaurt, cu tahini, si cine mai stie cate. Si totusi cea mai apreciata ramane salata de vinete cu ceapa.
Mai multe retete cu vinete gasiti aici.

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente salata de vinete

6-7 vinete mari
200 ml ulei
1 lingurita sare
1 ceapa rosie

Mod de preparare salata de vinete

Alegem mai intai vinetele, eu le prefer pe cele mai lungiu si subtiri, si le evit pe cele foarte mari si rotunde. Daca le cumparati de la piata fiti atenti sa nu fie palite, codita sa fie cat mai verde, semn ca au fost culese cu putin timp in urma.


Coacem vinetele pe gratar, dupa ce lemnele au ars partial, dar inca nu s-a format jarul.  Aceasta varianta este cea mai buna, fiindca vor avea si gustul acela specific, de fum. Daca nu aveti posibilitatea sa le coaceti pe gratar atunci le puteti coace pe oo tabla, pe aragaz. Mai exista si posibilitatea de a le coace in cuptor, dar mie personal nu imi plac vinetele coapte astfel, asadar nu o recomand.

Le intoarcem pe toate partile, pana cand devin moi si coaja este arsa pe toate partile. Nu va speriati daca vor parea carbonizate, sau daca mai pocneste cate una, e normal sa se intample asta.

Dam vinetele deoparte de pe gratar si le lasam sa se raceasca putin, ca sa le putem manevra mai usor.  Le curatam cat mai bine de coaja, pe cat posibil sa nu ramana resturi. Daca nu reusiti sau nu aveti rabdare sa le curatati atunci desfaceti in doua fecare vanata si cu ajutorul unei linguri de lemn scoateti miezul.

Le punem intr-o sita, la scurs, si le lasam circa 30 minute. Astfel

Taiem coditele si le indepartam apoi tocam vinetele marunt cu un tocator de lemn.

Adaugam sarea si incepem sa adaugam uleiul, putin cate putin. De fiecare data frecam vinetele cu lingura de lemn, pana cand uleiul este incorporat total, abia apoi adaugam din nou.

Cand am incorporat tot uleiul si salata a capatat o consistenta usor cremoasa o dam deoparte si, dupa caz, putem adauga ceapa tocata marunt, dar doar daca o servim imediat. Eu prefer sa las salata asa si sa aduc ceapa la masa separat, astfel fiecare isi poate adauga exact atat cat isi doreste. Daca nu va place sa simtiti bucatile de ceapa in salata exista si posibilitatea de a da ceapa pe razatoare.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes