ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 sept. 2015

Gogosari in sos de mustar



Gogosarii in sos de mustar sunt ideali langa o friptura savuroasa, sunt nelipsiti in special de pe masa de Craciun si intotdeauna au fost apreciati de toti cei ce i-au gustat. Sunt usor de pregatit si se pastreaza foarte bine peste iarna, sunt deliciosi atat gogosarii cat si minunatul sos care se formeaza.
Va recomand  si gogosarii la otet fara fierbere. Mai multe retete de muraturi gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Ingrediente gogosari in sos de mustar:

3 kg gogosari
300 gr mustar 
300 ml otet
300 ml ulei
300 ml zahar
7-8 foi dafin
1 lingura boabe piper
3 lingurite sare grunjoasa





Mod de preparare gogosari in sos de mustar:

Spalam gogosarii.


Curatam gogosarii de cotoare si ii taiem felii.


Pregatim sosul. Punem intr-un vas uleiul, otetul, zaharul, mustarul, dafinul, boabele de piper si sarea.


Dam intr-un clocot apoi adaugam gogosarii. Fierbem cateva minute pana cand gogosarii vor  scadea si vor fi acoperiti de sos. 


Punem gogosarii in borcane si turnam sosul peste ei. Infiletam bine capacele. Asezam borcanele intr-un vas pe fundul caruia am pus un prosop si completam cam trei sferturi cu apa. Dam in cateva clocote si le lasam apoi sa se raceasca.


Depozitam borcanele in camara la loc racoros. 


Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. Buna seara....as dori să fac rețeta dvs(este pt prima oară când vreau să încerc această rețetă,nu am mai mâncat niciodată) si as vrea sa va întreb ce fel de mustar ați folosit? Unul dulce sau clasic?si as vrea sa va mai întreb cât timp mai exact se țin pe foc?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua, eu am folosit mustar dulce de Tecuci. Am scris in postare, se tin cateva minute pe foc, pana cand gogosarii vor scadea si vor fi acoperiti de sos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer gogosarii in otet fara ferbere nu sau primit. ceva nu am facut corect probabil

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Otetul trebuie sa fie unul bun (eu folosesc de 9 grade, in general cel alb) si borcanele bine spalate iar capacele noi, ca sa fie etanse. Si gogosarii trebuie sa fie sanatosi.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes