ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 sept. 2015

Vinete in ulei de masline


Reteta de vinete cu usturoi este categoric printre preferatele noastre si in vara asta ori de cate ori am facut gratar am pus repede si ceva felii de vinete alaturi! Merg de minune alaturi de o friptura insa merg si separat ca fel de sine statator, daca iubiti vinetele si usturoiul veti iubi si acest fel.
Si cum de vinete gustoase, de gradina nu ne putem bucura tot timpul anului am inchis aceasta minunatie in borcane. E drept gasim vinete aproape in orice anotimp in supermarket, insa nu au acelasi gust cu cele culese din gradina, in plus cand vii seara obosit de la serviciu desfaci un borcan, eventual pui repede o bucata de carne pe grill si gata cina!
Iar uleiul de masline nu il aruncati, il puteti refolosi, va rezulta un ulei aromat, cu iz de usturoi, va merge de minune folosit intr-o delicioasa salata de legume coapte, merge folosit atunci cand preparati savuroasele paste a la Norma dar mai ales cand pregatiti Imam Bayildi, vinetele umplute turcesti, la carese foloseste foarte mult ulei de masline, dar si la alte preparate.

Ingrediente: 

vinete
usturoi
ulei de masline exatravirgin
sare grunjoasa
patrunjel verde






Mod de preparare:

Dupa cum probabil v-ati dat seama cantitatile sunt mai putin importante, daca vreti mai mult usturoi puneti mai mult, daca vreti mai putin patrunjel nici o problema! Usturoiul eu l-am pus intreg in ideea ca voi putea refolosi fara probleme apoi uleiul de masline voi insa il puteti adauga pisat daca doriti. 
Mai intai vom alege vinete lungi si subtiri, acelea in general au mai putine seminte. Le spalam si le taiem felii nu foarte groase. Le presaram cu sare grunjoasa si le lasam 10  minute dupa care le punem pe gratar si le frigem pe ambele parti.



Scoatem vinetele intr-un bol, mai presaram putina sare si punemun capac lasandu-le 10 minute, timp in care ele se vor inmuia usor. Curatam usturoiul si curatam frunzele de patrunjel de  pe codite.


Incepem sa asezam in borcane feliile de vinete asezand printre ele usturoiul si patrunjelul. Eu am folosit la un borcan de 800 ml cca 6-7 catei de usturoisi 10-15 frunze de patrunjel, dar nu-i o regula, voi puteti folosi ce cantitate doriti. Turnam uleiul de masline astfel incat sa le acopere. 


Punem capacele si infiletam bine ca sa nu patrunda aerul. 


Distribuie daca iti place:

14 comentarii :

  1. Minuntata idee insa am o curiozitate.. vinetele nu absorb prea mult din uleiul in care stau?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu absorb foarte mult, mai mult absorb atunci cand sunt prajite in tigaie de exemplu. Dar pentru orice eventualitate le poti lasa cateva minute intr-o sita la scurs atunci cand le scoti.

      Ștergere
  2. Buna ideie,punem in aplicatie...

    RăspundețiȘtergere
  3. cat timp se conserva in acest fel? rezista peste iarna sau trebuiesc fierte la bain-marie?

    RăspundețiȘtergere
  4. Uleiul se poate folosi chiar cu usturoiul pisat, la salate de cartofi sau la servirea pizza. Italienii mai pun frunze de busuioc (atentie ca busuiocul e foarte aromatizant!) in loc de patrunjel. Varianta cu patrunjel imi place mai mult, dar am preparat si a iesit fb si cu busuioc.

    RăspundețiȘtergere
  5. este o reteta delicioasa.
    eu pun felii de vinete pe hirtie de copt,le ung cu ulei si le coc la cuptor.
    le folosesc in salate cu celelalte legume crude{rosii,ceapa}

    RăspundețiȘtergere
  6. Se poate folosi ulei de floarea soarelui ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunate peste iarna o sa încerc rețeta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am facut mereu aceasta reteta dar nu tinea mult , mucegaiau , si trebuia sa le tin in frigider. ms....

      Ștergere
  8. Bună ziua!!F.buna rețetă!! Însă am o întrebare.Se poate folosi ulei de floarea soarelui?? Și dacă se poate face musaca cu ele?? Mulțumesc!!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes