ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 sept. 2015

Cascaval pane


Vaaai, cascaval pane? Are un milion de calorii! Vaai prajit in baie de ulei, boala curata! Hai sa nu mai exageram, ce e cu masura nu a omorat inca pe nimeni, si ofelie de cascaval pane de doua ori pe an nu face rau nimanui, e acea placere vinovata pe care ne-o permitem uneori. Si recunosc, am prajit si cativa cartofi langa el, doar asa cat sa imi amintesc de copilarie! Delicios a fost!


Ingrediente:

300 gr cascaval
2 oua
5-6 linguri faina
5-6 linguri pesmet
2 linguri apa
un praf sare
ulei pentru prajit





Mod de preparare:

Alegem un cascaval de buna calitate si il taiem in felii mai groase. Cu ajutorul unei pensule de patiserie ungem feliile de cascaval cu putina apa si le dam prin faina (apa are rolul de a ajuta faina sa adere mai bine la felia de cascaval).


Dam cascavalul prin ouale batute cu un praf de sare. Repetam operatiunea.


Apoi tavalim cascavalul prin pesmet in asa fel incat sa fie acoperit perfect pentru ca altfel va curge cascavalul atunci cand il prajim.


Incingem bine uleiul si prajim cascavalul in baie de ulei.


Il rumenim usor pe ambele parti.


Scoatem cascavalul pane pe servetele absorbante ca sa scapam de excesul de ulei si il servim imediat.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. Ce cascaval ai folosit?si-a pastrat forma.Cu stima, Violeta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca era de Bacau dar nu stiu sa iti spun exact denumirea, mie mi-l aduce cineva direct de la fabrica, la sfarsitul lunii cand imi aduce din nou revin si iti spun. Era de culoare galbuie si cu consistenta tare, nu moale cum sunt adeseori cele din comert.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Cristina, imi pare rau pentru raspunsul intarziat insa, dupa cum probabil stii, au fost primele zile de scoala si cum eu am doi copii, de scoala respectiv gradinita, evident zilele acestea ei au fost prioritatea mea, zic eu ca este normal sa fie asa :)

      Ștergere
  3. un deliciu! il voi face in seara asta cu cartofi prajiti si dovlecei pané cu sos de usturoi:-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cind se raceste,il pot minca si asa rece cred sau il incalzesc putin in microwave!!!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes