ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 sept. 2015

Inghetata de ciocolata



Inghetata de ciocolata e una din cele mai iubite feluri de inghetata, cremoasa, ciocolatoasa, fara ace de gheata, in plus se face si foarte usor si nu este neaparat nevoie de un aparat pentru inghetata. O reteta simpla, plecand de la reteta de baza a inghetatei de vanilie, oricine o poate prepara, trebuie doar putina atentie la topirea ciocolatei si apoi la crema de oua. Odata stapanite aceste procedee o veti face cu ochii inchisi.

Pe perioada verii nu ne lipseste inghetata din congelator, mereu pregatesc cel putin 1-2 sortimente si cand avem pofta de ceva racoritor sau cand avem musafiri neasteptati imediat scoatem inghetata. Daca vreti ceva mai sofisticat puteti sa ii adaugati diverse topinguri, fructe proaspete, dulceata, ciocolata rasa, etc. Daca pregatiti o tarta sau o placinta cu fructe puneti si un glob de inghetata alaturi, va merge de minune!

Ingrediente:

5 galbensuri
200 gr zahar
500 ml lapte
500 ml frisca
200 gr ciocolata amaruie




Mod de preparare:

Important este sa alegem o ciocolata buna, de preferat cu minim 50% cacao. Incalzim 100 ml frisca lichida pana ajunge aproape de punctul de fierbere fara a o lasa sa fiarba insa. Adaugam imediat ciocolata rupta bucatele si amestecam pana la omogenizare.
Ciocolata o vom topi in perioada in care crema de oua va sta deoparte sa se racoreasa.



Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Eu cel mai adesea trisez si folosesc zahar pudra reducand astfel timpul de preparare. Adaugam laptele si punem vasul la foc mic amestecand continuu pana ce compozitia va incepe sa se ingroase. Atentie, in acest moment daca focul va fi prea mare sau daca lasati crema pe foc mai mult decat este necesar se va taia. Pentru siguranta, daca nu credeti ca veti reusi cel  mai bine e sa preparati crema de oua la bain-marie, adica puneti vasul cu crema deasupra unui alt vas cu apa clocotita aflat pe foc si de asemeni amestecati continuu pana incepe sa se ingroase. Va dura mai mult insa e o metoda mai sigura. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca usor si adaugam ciocolata topita.


Amestecam pana la omogenizare.


Batem frisca lichida pana incepe sa  se ingroase usor (nu trebuie sa fie ferma) si adaugam crema de ciocolata. 


Amestecam pana obtine o compozitie fina si cremoasa.


Daca detineti o masina de inghetata dati compozitia la rece 30 minute (sau cateva secunde in congelator) si apoi o rasturnati in compozitia  in cuva aparatului (ce a stat in prealabil la congelator).
Daca nu aveti turnati compozitia in boluri si dati la congelator. Nu este nevoie sa amestecati la fiecare 30 minute fiindca inghetata nu va avea ace de gheata.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. Este o reteta binevenita.Multumesc.
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a ieșit f bună, am adăugat 2 linguri cacao. Raluca

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat timp trebuie lasata la congelator? O noapte? Madalina

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos pt reteta si pt sfaturi. Tot ce am incercat de pe site ul dvs mi a iesit. Multumesc pentru toate sfaturile si pentru raspunsurile oferite. O doamnă de milioane!

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamna Violeta, rețeta nu mi se pare foarte clara.... Care ciocolata o mai topim, daca initial am amestecat-o cu 100 g de frișca chiar la început ? Cum adică? "Adăugam imediat ciocolata rupta bucatele si amestecam pana la omogenizare.
    Ciocolata o vom topi in perioada in care crema de oua va sta deoparte sa se racoreasa."?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Ciocolata o vom topi in perioada in care crema de oua va sta deoparte sa se racoreasa."
      Era un sfat despre momentul optim in care ar trebui sa topiti ciocolata, deci nu faceam referire la alta ciocolata ci exact la cea pe care am topit-o, cea amestecata cu 100 ml de frisca lichida.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes