ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 sept. 2015

Supa crema de morcov si naut


Supa crema de morcov cu naut este de departe cea mai gustoasa supa pe care am pregatit-o vreodata, e de neegalat, de o savoare aparte, morcovul ii da dulceata si culoarea, nautul ii confera consistenta iar nautul crocant si usor picant o completeaza cu desavarsire! Daca mai adaugam si smantana care o catifeleaza si patrunjelul ce adauga o nota de prospetime si culoare deja vorbim despre perfectiune! Am folosit legume proaspete culese direct din gradina parintilor si cel mai bun naut de la Sun Food, o conserva suta la suta naturala, fara E-uri, fara conservanti si vi-l recomand cu mare drag si voua! 





Ingrediente:

1 kg morcov
1 telina mica
1 ceapa
500 ml apa
50 ml smantana de gatit
3 linguri ulei masline
3 catei usturoi
sare dupa gust
un praf chillli






Mod de preparare:

Curatam morcovii, telina si ceapa, le taiem bucati le punem intr-un vas si adaugam apa, sare si o lingura ulei de masline. Lasam sa fiarba pana cand legumele sunt foarte bine patrunse si furculita intra cu usurinta in ele.



Cat fierbem legumele pregatim nautul crocant si usor picant. Scurgem nautul din conserva si jumatate din el il punem intr-o tigaie. Adaugam uleiul de masline, sarea, chilli si usturoiul taiat felii.


Prajim nautul pana devine rumen si crocant. Va sfatuiesc totusi sa folositi mai mult, eu pana au fiert legumele am tot gustat de era gata gata sa nu am ce pune la supa!


Cand legumele sunt bine fierte si apa a scazut  mixam compozitia cu ajutorul unui mixer vertical.  Adaugam smantana de gatit si restul de naut din conserva. 


Mixam pana obtinem o compozitie fina si cremoasa. Turnam supa crema in boluri si decoram cu smantana, frunze de patrunjel un praf de chilli si un strop de ulei de masline. Adaugam naut crocant din belsug. Un deliciu! 


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes