ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 sept. 2015

Salata de ardei iuti


De salata de ardei iuti am aflat prima data anul trecut cand am primit un borcan de la matusa mea si fiindca mi-a placut foarte mult anul asta am decis sa o pregatesc si eu. Spre deosebire de reteta matusii eu nu am mai pus morcovi. La ciorbe sau fripturi va fi delicioasa aceasta salata mai ales pentru amatorii de picanterii!
Sfat: pregatiti ceva mai mult lichid decat este prevazut in reteta,  exista posibilitatea sa nu fie suficient lichid si e mai bine sa va mai ramana decat sa nu va ajunga. Eu am dat mai jos exact cantitatile pe care le-am folosit eu, unii cititori le-au respectat intocmai si a fost ok, unora insa nu le-a ajuns lichidul. 


Ingrediente:

1kg ardei iuti
500 gr ceapa
500 gr gogosari
500 ml otet
500 ml apa
500 gr zahar
1 lingura sare grunjoasa
1 legature frunza telina






Mod de preparare:

Alegem ardei de culori diferite pentru un contrast frumos. Ii spalam si ii tocam rondele. Curatam ceapa si o taiem fideluta. Spalam gogosarii, scoatem cotoarele si ii taiem fasii subtiri.  Le amestecam pe toate intr-un bol.


Punem intr-un vas pe foc apa, otetul, zaharul, sarea si frunzele de telina si dam in unul-doua clocote. Indepartam frunzele de telina.


Punem in borcane amestecul de ardei iuti. 


Turnam deasupra amestecul de otet fierbinte. Infiletam capacele si pastram borcanele  la loc  racoros.


Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. Trebuie sa fie foarte buna! O sa incerc sa o fac maine... macar un borcanel :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU cred ca o sa iti ajunga un borcanel cand o sa vezi cat sunt de buni ;)

      Ștergere
  2. Am pregatit-o anul trecut. Nu mi-am imaginat ca o sa se manance asa de repede! Anul acesta triplam cantitatile. Multumesc mult pentru reteta! Am s-o bag la favorite(sa n-o mai pierd😀)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am pus apa si oțet si mia fermentat,de ce???

    RăspundețiȘtergere
  4. 500 gr zahăr....nu este cam mult?

    RăspundețiȘtergere
  5. Este al doilea an care o fac. E perfectă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna, zaharul nu se poate înlocui cu miere de albine? Și dacă da, care ar fi cantitatea de miere? Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes