ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 aug. 2015

Omleta cu sparanghel


Am vazut reteta asta pe blogul lui Nico si mi-a atras atentia. Cum in extrasezon sparanghelul este foarte scump am profitat de luna iunie cand sparanghelul a fost peste tot la preturi rezonabile si bun si fraged pe deasupra si am pregatit-o. Omleta cu sparanghel este specifica bucatariei croate si in mod traditionl se prepara cu sparanghel salbatic.
A fost delicioasa, un mic dejun deosebit si v-o recomand cu drag si voua. De asemeni va recomand sa ii vizitati si blogul lui Nico veti gasi acolo multe retete delicioase si multe retete din bucataria slovaca, tara in care ea locuieste. Mie mi-a facut cel mai tare cu ochiul prajitura slovaca "Betivul Izidor" si abia astept sa o fac si eu. Multumesc Nico!


Ingrediente:

300 gr sparanghel
3 oua
50 gr prosciuto
20 gr parmezan (optional)
2 linguri ulei masline
sare, piper





Mod de preparare:

Spalam sparanghelul si rupem capetele lemnoase. Doar indoim sparanghelul si el se va rupe exact de unde trebuie. Daca sparanghelul nu este fraged il puteti curata cu un cutit pentru legume, al meu a fost fraged asa ca nu a fost cazul. Il rupem bucati.


Punem uleiul de masline intr-o tigaie si rumenim sparanghelul. 


Cand sparanghelul este usor rumen punem prosciutto rupt in bucati mai mici.


Batem ouale cu sarea si piperulsi le turnam in tigaie peste sparanghel si prosiutto.


Amestecam in tigaie si lasam omleta sa se faca atat cat dorim.  Cand este gata putem rade deasupra parmezan.

Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes