ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 dec. 2013

Spirale cu ciuperci



Fiindca  in ultima vreme v-am asaltat cu selectiile de retete pentru sarbatori vin astazi cu o reteta de post, dar care, totdata merge foarte bine ca aperitiv la o masa festiva.
Si fiindca spiralele cu spanac si spiralele cu crema de branza si praz au avut mare succes, astazi am urmat acelasi principiu doar ca am schimbat umplutura, vedetele fiind  ciupercile.
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici
 Ma gasiti si pe instagram aici.

Ingrediente spirale cu ciuperci

400 gr aluat foietaj
2 conserve ciuperci
1 praz mic
sare, piper

Mod de preparare spirale cu ciuperci




Tocam prazul marunt si il calim in doua linguri ulei. Daca aveti ceapa verde cred ca s-ar potrivi si mai bine.
Ciupercile le maruntim la robot apoi le lasam intr-o sita sa isi lase toata zeama. Le adaugam peste praz si le gatim 10-15 minute, amestecand continuu. Dam deoparte compozitia si o lasam sa se raceasca.



Intindem aluatul de foietaj formand un dreptunghi. Punem deasupra umplutura si o nivelam.




Rulam strans pana obtinem un rulou. Daca doriti sa obtineti niste spirale perfecte bagati ruloul la congelator 5 minute si se va taia mai frumos. Eu m-am grabit si le-am taiat asa.


Taiem ruloul obtinut in felii aproximativ egale cu ajutorul unui cutit bine ascutit.




Asezam rulourile obtinute in tava tapetata cu hartie de copt lasam putin spatiu intre ele fiindca vor mai creste putin in cuptor. Daca nu tineti post le puteti unge cu putin galenus batut cu lapte, vor capata un aspect mai frumos.


Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc putin pe fund.


Sunt delicioase atat calde cat si reci.



Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. Stimata Doamna! Sunteti un geniu.Abia acum am descoperit minunatiile prezentate de dv.Desi sunt abonata de mai mult timp la acest blog consideram ca nu este important ca nu vedeam la imagini si retete step-by-step.Am fost curioasa la reteta 《Coronita cu ciocolata》suna minunat si surpriza, m-a uimit toate retetele cu acele torturi .Felicitari si sa va traiasca copii ca am citit din comentarii ca aveti 2. Va doresc Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc din toata inima pentru aprecieri, sunt departe de a fi un geniu, gatesc simplu, cu ingrediente la indemana oricui cel mai adesea, dar de multe ori preparatele simple pot fi de mare efect si mai presus de cele cu ingrediente scumpe. Sarbatori fericite!

      Ștergere
  2. Pare cam greu de realizat... dar arata demential!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes