ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

30 dec. 2013

Rulada din pulpa de porc cu verdeturi de provence



De Revelion friptura este la mare cautare, dar cum varianta clasica a devenit mult prea plictisitoare in fiecare an incercam diverse variante. Anul acesta m-am oprit la o rulada din pulpa de porc cu ierburi de provence, o rulada extrem de suculenta si apetisanta. Si daca nu se va manca toata friptura nu va faceti griji, rece fiind o puteti taia feliute si o transformati intr-un aperitiv grozav.



Ingrediente:

2-3 kg pulpa porc fara os
1 plic verdeturi de provence Kotanyi
cateva fire chives
1 crenguta rozmarin
cativa catei de usturoi
sare, piper

Mod de preparare:


Desfaceti pulpa de porc in felii nu foarte groase. Partea cu grasime o lasam dedesupt, iar dasupra vom cresta carnea cu un cutit bine ascutit atat pe orizontala cat si pe verticala.




Tocam marunt chivesul si rozmarinul si le punem intr-un vas. Adaugam usturoiul curatat si pisat, verdeturile de provence, sarea si piperul si le amestecam bine. Frecam bine carnea cu amestecul obtinut si o lasam 30 minute la rece.



Punem bucata de carne pe o folie de aluminiu si o rulam cat mai strans posibil. Impachetam strans folia si o presam bine la capete. Procedam astfel cu toate bucatile de carne.



Punem ruladele obtinute in tava si turnam apa cam pana la jumatatea lor. Dam la cuptor pentru circa o ora.



Desfacem folia si dam din nou la cuptor 10-15 minute pana se rumenesc usor deasupra.




Sunt foarte bune chiar si a doua zi.




Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. Felicitari si multumim pentru retetele prezentate, am facut si eu o rulada si e minunata. A fost savurata de catre toti invitatii mei in seara de Craciun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu este sanatos sa se fiarba in folie de aluminiu, folia este cancerigena.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate e asa, poate nu e, cred ca e decizia fiecaruia daca isi asuma sau nu acest risc :)

      Ștergere
  3. Anonim, nui cancerigena deloc, daca ne uitam dupa toate ceea ce se spune la TV murim de foame, la fel si apa si plasticul etc.....:) parerea mea

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes