ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 dec. 2013

Oameni de zapada din oua umplute



Sa nu uitam ca la petrecerea de Revelion vor participa si copiii si sa le bucuram sufletul cu ceva frumos, niste omuleti de zapada ce cu siguranta vor fi si pe placul celor mai mofturosi copii!


Ingrediente:

4 oua de gaina
4 oua de prepelita
200 gr crema de branza cu smantana
25 gr unt
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras galben
sare, piper
piper boabe
1 fir ceapa verde
4 fire chives
1 morcov fiert

Mod de preparare:





 
Fierbem ouale si le curatam de coaja . Ouale de prepelita le pastram intregi, cele de gaina le taim un capacel la baza si scoatem cu atentie galbenusul.




 Pregatim apoi umplutura. Punem crema de branza intr-un vas (eu am folosit Hochland). Adaugam ardeii tocati marunt. Galbenusul il frecam cu untul moale pana devine pasta.



 Amestecam crema de branza cu  galbenusurile si ardeii pana la omogenizare. Asezonam cu sare si piper.



 Umplem ouale cu compozitia rezultata si le asezam pe un fund. Infigem cate o scobitoare in ouale de prepelita.



Fixam capul omului de zapada, adica ouale de prepelita, cu ajutorul scobitorii. L legam la gat cate o fir de chives pe post de fular. 


Morcovul fiert il taiem felii si facem o palarie suprapunand o felie mica peste una mare. Le prindem de scobitori. Din boabele de piper vom face ochii si nasturii.




Nasul il facem dintr-o aschie de morcov, iar gura din ardei gras rosu. Ceapa verde o franjuram la un capat cu un foarfec imitand astfel o matura si o prindem cu scobitori.
Mutam cu atentie oamenii de zapada pe un platou pe care il vom decora cu crengute de brad.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes