ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 dec. 2013

Braduti 3D din fursecuri


Nu va speriati de cat de mult am scris, bradutii astia se fac de fapt extrem de usor,  am detaliat ca sa va usurz voua munca si sa aveti reusita garantata! Eu am ales sa ii decorez simplu, voi insa va puteti pune imaginatia la treaba, iar daca aveti copii neaparat sa ii implicati in asamblarea bradutilor, le va placea mult, tare mult!
La finalul postarii va las cateva poze din ultima zi de gradinita, cand am facut braduletii impreuna cu colegii Alexandrei de la grupa mare si cativa prichindei de la grupa mijlocie.



Ingrediente:

Ingrediente:

pentru aluat:

250 gr faina
150 gr zahar pudra
150 gr unt
1 lingurita praf copt
esenta vanilie
1 ou 

pentru decor:

royal icing
cocos verde

Mod de preparare:




 Untul moale il batem cu zaharul pana devine cremos.



Adaugam oul si mixam.



Incorporam faina si praful de copt. Punem aluatul in folie si dam la rece pentru cel putin 30 minute. Daca va grabiti il puteti da 10 minute la congelator.



Punem aluatul pe suprafata de lucru bine infainata si il framantam usor pana obtinem o bila de aluat compacta, de consistenta plastelinei.



Intindem o foaie nu foarte groasa si cu ajutorul unei forme decupam fursecurile. Eu am avut 5 stelute de dimensiuni diferite.



Le asezam in tava.



Preincalzim cuptorul apoi punem fursecurile la copt 10-15 minute. Fursecurile se rumenesc foarte putin pe fund. Fursecurile vor fi usor crocante la exterior dupa coacere, dar dupa 24 ore devin moi si fragede.



Pregatim seturile de fursecuri. eu am folosit 8 fursecuri, doua dintre dimensiuni repetandu-se.




Am pus mai intai de forma fursecurile in forma de bradut ca sa imi vina mai usor si apoi i-am luat pe rand.



Incepem cu steluta cea ,mai mar pe care o vom contura cu glazura. vom pune glazura si in mijloc, aceasta avand rolul sa lipeasca urmatoarea steluta.



Aszam steluta urmatoare in sens invers, varful stelutei asezandu-l intre varfurile stelutei de la baza, formand astfel coroana bradului. Presam usor ca sa adere la cea de jos.



O conturam si pe aceasta si apoi punem si in mijloc putina glazura.



Aszam urmatoara steluta in acelasi mod.



Si continuam pana la penultima steluta. Punem in mijloc o picatura zdravana de glazura.



Iar steluta cea mai mica o vom aseza in picioare, fix in mijloc, aceasta reprezentand varful bradutului.




Imediat prsaram nuca de cocos verde pe toat partile.




Apoi ii vom lasa deoparte sa se usuce glazura. Braduletii acestia vor reprezenta un decor foarte frumos pentru masa de Craciun, sau un suvenir pentru invitati.



Si cum va promiteam pozele de la gradinita. Ii multumesc doamnei educatoare Carmen Enache pentru oportunitate, am ptrecut o zi extraordinar de frumoasa in mijlocul copiilor!


Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. Sarbatori FERICITE alaturi de toti cei dragi tie !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Craciun fericit şi sarbatori frumoase, pline de bucurie și pace!

    RăspundețiȘtergere
  3. Superb....Sa stii ca am facut multe retete de aici si toate mi-au iesit ffff bune....Multumesc mult. Sarbatori fericite cu pace si liniste sufleteasca....

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  5. Par simplu de facut insa mie imi lipseste ceva esential ca sa ma apuc de treaba: rabdarea; prefer sa ii admir pe ai tai :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. Aici gasesti despre royal icing si cum se prepara: www.caietulcuretete.com/2013/12/cum-se-face-glazura-regala-royal-icing.html

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes