ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

2 dec. 2013

Coronita cu ciocolata



Cu aceasta coronita cu ciocolata dau startul retetelor de sarbatori, asadar ramaneti aproape, vor urma multe retete, sper sa va fie pe plac! Reteta de astazi este una foarte simpla, rezultatul e garantat, iar efectul eu zic ca e maxim, cu siguranta i-ar sta tare frumos pe masa de sarbatori. 


Ingrediente:

pentru aluat:

600 gr faina
200 ml lapte
100 gr zahar
7 gr drojdie uscata
80 gr unt
2 oua
esente

pentru umplutura:

30 gr unt sau margarina
150 gr ciocolata 

pentru uns:

1 galbenus
2 linguri lapte

Mod de preparare







Punem intr-un bol faina si drojdia uscata. Dizolvam zaharul in laptele caldut si il punem peste faina. Adaugam ouale batute usor si esenta. Incepem sa framantam adaugand treptat untul sau untul topit. Framantam pana la omogenizarea completa. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Rasturnam pe suprafata de lucru presarata cu faina si il framantam usor pana nu se mai lipeste de maini.


Intindem o foaie dreptunghiulara pe care o ungem cu untul topit.


Radem deasupra ciocolata. 


Rulam strans astfel incat sa obtinem un rulou.




Taiaiem ruloul felii aproximativ egale, folosind un cutit foarte bine ascutit. Capetele nu le vom folosi.


Asezam feliile obtinute intr-o forma rotunda formand o coronita. Eu am folosit forma reglabila pentru tort pe care am tapetat-o cu hartie de copt. (diametru forma 28 cm) In mijloc am pus un inel pentru minitortulete pe care am lipit hartie de copt, ca sa nu se uneasca aluatul, sa ramana forma de coronita. Daca nu aveti inel puteti folosi un borcan de 400 gr. pe care il umpleti pe jumatate cu apa ca sa nu se sparga in cuptor.


Lasam la dospit circa jumatate de ora apoi ungem coronita cu galbenus batut cu lapte.


Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.




Cat este cald il ungem cu un sirop din apa cu zahar operatiune ce are rolul de a-i da luciu si de a-l pastra fraged, in acest mod coaja nu se va mai intari.


Distribuie daca iti place:

14 comentarii :

  1. Felicitari sunteti minunata!Multumesc fff.mult pentru tot sprijinul acordat de a putea sa realizam si noi in bucataria noastra.BUNATATILE OFERITE DE DVS:


    RăspundețiȘtergere
  2. Mai femeia lui Dumnezeu, de unde-ti vin ideile astea minunate?! Scuza-mi stilul agresiv si mitocan, dar esti exceptionala!!! Asta am vrut sa-ti spun. Nu este prima oara cand am vrut sa-ti spun asta, dar, na! acum am prins curaj. Sa ne traiesti multi ani sanatoasa si sa fii plina de minunate idei "mancabile". Si sa ne lasi sa facem si noi in bucataria noastra un "ctrl+V" a tot ceea ce faci tu in bucataria ta si sheruiesti cu atata drag.
    Irina Popovici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O fi el stilul agresiv dar comentariul tau mi-a picat fix la inima! <3 Sunt nevoita sa recunosc ca de fapt avusesem altfel de coronita in plan (sper sa reusesc sa o fac totusi zilele astea :D ) dar am taiat gresit si a rezultat pana la urma alt model. Cat despre idei nu toate sunt suta la suta meritul meu, ma inspir de ici colo, imi place in mod special sa imi clatesc ochii pe pinterest, acolo sunt zeci de mii de idei, o viata de om n-ar ajunge sa le pui in practica :)

      Ștergere
  3. Vorba anonimilor de mai sus:: de und iti vin atatea idei?
    Imi place cum te "joci" cu aluaturile:)

    RăspundețiȘtergere
  4. ce inseamna foc potrivit? 160 ,180....sau cate grade? coronita arata super!

    RăspundețiȘtergere
  5. Valentina Pielaru19 decembrie, 2014 17:25

    arata minunat! cu siguranta voi incerca reteta, mai ales ca fetita mea adora ciocolata!

    RăspundețiȘtergere
  6. O reteta delicioasa care chiar merita incercata!
    FELICITARI!!!!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes