ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

1 dec. 2013

Pasta de avocado



Avocado mai este supranumit si untul saracului. La noi multa vreme a fost un lux, acum insa e destul de rezonabil la pret, mai ales avand in vedere  multiplele proprietati. Si cum avocado are un mare continut de proteine este foarte potrivit acum, in perioada postului. Daca faceti de post pasta de avocado renuntati la iaurt, eventual adaugati 1-2 linguri ulei de masline.


Ingrediente:

2 avocado
3 linguri iaurt
zeama de la o lamaie mare
2 catei usturoi
sare, piper

Mod de preparare:



Alegem avocado bine copt. Taiem longitudinal fructul de avocado pana cand cutitul va atinge "nuca" din mijloc. Desprindem prima jumatate si apoi infingem usor cutitul in "nuca" si o scoatem.



Curatam coaja il taiem bucati si il punem in blender.


Punem imediat peste el zeama de lamaie ca sa nu oxideze apoi adaugam iaurtul. Mixam compozitia. E recomandabil sa folositi un blender vertical ca sa obtineti o pasta cat mai fina. Cum la mine cel vertical a cedat am folosit blender-ul robotului care nu a fost prea eficient.


Adaugam usturoiul pisat, sare si piper dupa gust si omogenizam. Servim cu paine prajita sau proaspata.


Distribuie daca iti place:

21 de comentarii :

  1. Imi place tare mult pasta de avocado,dar nu-mi permit s-o fac numai o data pe saptamana [pretul e cam mare 5 roni-1buc].

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cumpar mereu cand sunt la reducere, acum de ex le-am luat cu 2 ron bucata :)

      Ștergere
    2. am cumparat astazi din MALL avocado cu 1,85 buc...e foarte sanatos

      Ștergere
  2. si la noi acasa avocado este foarte iubit, mai ales in smoothie cu menta si miere! tare frumoase si clare au iesit pozele...sunt facute cu noul aparat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, nu sunt tot cu cel vechi, cel nou maine sau poimaine ajunge :(

      Ștergere
  3. seamana foarte bine cu salata de vinete; cred ca este la fel de grozava :)

    RăspundețiȘtergere
  4. "Zeama de la o lamaie mare"? A iesit ata de acra incat nu s-a putut manca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am pus zeama de la o lamaie mare, evident nu toate lamaile sunt la fel unele sunt mai acre, unele mai mutin acre, unele sunt mai zemoase, unele mai seci! De asemeni nu toate gusturile sunt la fel, unele persoane mananca mai acru, unele mai putin acru, cel mai simplu este ca fiecare sa regleze dupa propriul gust :)

      Ștergere
    2. Și mie mi-a ieșit foarte acra. Parcă și amara puțin. Nu știu sigur dacă am ales bine avocado. O sa mai încerc.:)

      Ștergere
    3. Exact cum am scris mai sus lamaile sunt atat de diferite, cel mai bine e sa adaugi zeama de lamaie putin cate putin pana iese asa cum iti place, cat despre amareala probabil ca avocado a fost amar, cu siguranta data viitoare iti va iesi perfect :)

      Ștergere
  5. In titlul initial scrie ca e fara iaurt, iar acum apare iaurtul ca ingredient. Asadar...nu sunt de urmat astfel de retete "nehotarate".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba reteta este foarte hotarata, doar ca tu ai vazu-o la postarea cu retete de post unde scria in paranteza fara iaurt, adica se poate face si in post daca renuntam la iaurt. Asadar reteta este exact cum este scrisa aici, iar daca tii post pur si simplu renunti la iaurt :)

      Ștergere
  6. Draga Vio, iti cer acordul de ati folosi o poza de la aceasta reteta. O folosesc intr-o galerie mai mare cu retete recomandate de avocado, va fi cu link catre postarea ta. Multumesc pentru raspuns si, sper,aprobare.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. mladin aurel lucian21 februarie, 2017 00:43

    am cautat multe retete,a Dumneavoastra m- satisfacut deplin,este ceea ce i-mi inchipui eu ca doresc-maine o incerc,sunt convins ca nu o sa regret-multumesc,va dau de stire ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Da e buna dar se poate face cu ceapa calita si fara zeama de lamaie se poate adauga rozmarin si putin oregano...e delicios sare si piper dupa gust.

    RăspundețiȘtergere
  9. Aveți rețete foarte bune am și testat unele și vă mulțumesc mult!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes